fbpx
szabó adrienn webinár

Egyél Te is fenntarthatóan, egészségesen! Szabó Adrienn dietetikussal a szezonális táplálkozás előnyeiről

Miért fontos, hogy minél több szezonális és helyi élelmiszert építsünk be a táplálkozásunkba? A témáról Szabó Adrienn klinikai dietetikus, a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa és a Magyar superfood című könyv szerzője beszélt webinárunkon. Az izgalmas, életmódváltást segítő előadást most te is megnézheted!

szabó adrienn dietetikusSokszor hallani arról, hogy milyen fontos a környezet és a magyar gazdaság támogatása szempontjából, hogy az élelmiszereink egy részét, elsősorban a zöldségeket és gyümölcsöket helyi forrásból, lehetőleg szezonálisan szerezzük be.

Bár ezek fontos szempontok, gyakran szorongást okoz, hogy vajon mennyire egészséges a természettel összehangolt táplálkozás? Nem lesz az ember vitaminhiányos tél végére, ha nem eszik banánt vagy narancsot? És mi a helyzet a húsmentes étkezéssel?

Szabó Adrienn végigvezet minket azon, miként fonódik össze a fenntarthatóság és az egészség táplálkozásban.

Bemutatja, hogyan tudunk változtatni az életünk 5 területén ahhoz, hogy fenntarthatóbban étkezzünk:

 1. szezonalitás
 2. lokalitás
 3. pazarlás csökkentése, maradék felhasználás és zero waste
 4. kis termelői támogatása
 5. csomagolásmentesség

Az előadást követően a résztvevők kérdéseire is választ kapunk, a sok elméleti tudnivaló mellett pedig gyakorlati tippeket is kapunk arról, miként lehet ezeket az ételeket beilleszteni a mindennapjainkba.

Az előadást adomány ellenében nézheted meg, amit a lenti gombbal vagy banki átutalással küldhetsz el nekünk.

Ajánlott adomány min. 2.000 Ft.

paypal gomb

Ha adományodat banki utalással küldöd:

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000

Ahhoz, hogy el tudjuk küldeni Neked a webinárt, kérjük, az utalás közleményébe mindenképp írd be a következőket: ADOMÁNY, SZEZONÁLIS WEBINÁR és az e-mailcímed!

Nem mindegy, mit eszel!

Élelmezésünk, élelem beszerzési rendszerünk óriási hatást gyakorol az éghajlatváltozásra, konzerválja a szegénységet, fokozza a természeti környezet pusztulását. Az éghajlatváltozás és globális kizsákmányolás az EU polgárainak a jövővel kapcsolatos aggodalmai között az első helyen áll. Az EU polgáraiként, magánszemélyként a mi felelősségünk is szerepet vállalni a világ előtt álló kihívások megoldásában.

Kövesd a #GoEAThical és az #OurFoodOurFuture hashtaget a Facebookon és az Instagrammon, oszd meg a kampányt másokkal is.

Ne tápláld tovább a kizsákmányolást! A pénzed szavazat!

Képek forrása: canva.com

ofof, ökokörEz a tartalom az Európai Unió #GoEAThical – OurFood.OurFuture projektje finanszírozásában készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás