fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A faültetéstől a zöld társasjátékig

| Tudatos Vásárló

Faültetés, madárvédelem, környezetvédelmi társasjáték gyerekeknek, zöld hírportál. Csak néhány a lengyelországi FER  nevű civil szervezet tevékenységeiből.

FER többek között az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlást és életmódot népszerűsíti ökovásárok szervezésével.

Komoly környezeti nevelési programjuk is van. Már kisiskolás korban megismertetik a gyerekeket a természet szépségeivel, a zöld szemléletmóddal. A képen látható társasok ehhez jó segítséget nyújtanak. 

Kiemelten foglalkoznak madárvédelemmel is. A képen látható tóparti madárlest saját pénzből építették.

Rendszeresen szerveznek faültetést.

mala fotka

A fenti tevékenységek mellett egy Zöld hírportált is üzemeltetnek, ahol olyan aktuális, természeti értékeket veszélyeztető beruházásokra hívja fel a figyelmet, mint például palagáz kitermelés egy lengyel nemzeti park területén vagy egy francia szénerőmű építése, de pozitív hírekkel is szolgálnak, beszámolnak a kínai CO2 csökkentési tervekről és arról is, hogy a Monsanto a tiltakozások hatására nem növeli európai GMO termőterületét.

 

Képek forrása: https://www.facebook.com/Fundacja.EkoRozwoju

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 
 

 

 

 

 

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok