fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Fair trade az Európai Parlamentben

A büfék és éttermek kínálatában megtalálhatóak a fair trade termékek is az Európai Parlament dolgozói számára.

Az Európai Parlament évek óta forgalmaz a saját éttermeiben és büféiben a méltányos kereskedelemből származó élelmiszereket. Az élelmezési stratégia kiemelt része, hogy emeljék a fair trade termékek mennyiségét, ugyanúgy, mint az organikus élelmiszerét.

A brüsszeli AltieroSpinelli épületében korábban postaként funkcionáló helyiség étteremmé alakításával is támogatják ezt, ahol a kínálat túlnyomórészt organikus és méltányos kereskedelemből származó élelmiszer lesz.

S végül egy igazán érdekes adat: 2015-ben több mint 5 tonna fair trade banánt vásároltak a beszállítóiktól, nem mellesleg az Európai Parlament székhelyén Strasbourgban, de természetesen Brüsszelben is elérhető a fair trade kávé.

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás