fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Fair Trade Ébresztő – zenélj és kávézz velünk!

| Tudatos Vásárló

A méltányos kereskedelem világnapja alkalmából a Tudatos Vásárlók Egyesülete fair trade reggelit szervez május 22-én. Gyere, és kóstolj velünk fair trade finomságokat!

Ahogy Martin Luther King mondta “ mielőtt befejezed a reggelidet, már a világ több mint felétől függesz”. Gondolj bele, a kávéd nagy valószínűséggel kenyai, a banán amit eszel Kolumbiából vagy Ecuádorból származik,  a teád Sri lankai vagy indiai, a kakaód elefántcsontparti, a narancsleved pedig Brazil narancsból készült.

Természetesnek vesszük, hogy ezek az élelmiszerek ma már elérhetőek számunkra. Eközben azok az emberek, akik a reggelink előállításán dolgoznak, sokszor nem reggeliznek, mert nem engedhetik meg maguknak. Ha Fairtrade termékeket vásárolsz, hozzájárulsz, hogy a termelők méltányos bért kapjanak a munkájukért, amely valóban kifejezi anyagi és munka ráfordításukat.

A Fairtrade minősítő rendszer sok termelőnek biztos megélhetést jelent.

 

 A méltányos kereskedelem világnapját 2001-óta ünneplik számos országban.  Reggeliket, koncerteket, Fairtrade piacot szerveznek a méltányos kereskedelem népszerűsítésére.

Reggelizz velünk május 22-én, és támogasd a méltányos kereskedelmet! 10 órától színes programokkal várunk titeket az Erzsébet téren

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

    

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok