fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Az Európai Bizottság vizsgálata magyar villamos energia vállalatoknál

| Gazdasági Versenyhivatal

Az EU Bizottság 2006. május 17-én Brüsszelben angol nyelvű sajtóközleményt adott ki „A Bizottság vizsgálatot folytatott magyar villamos energia vállalatoknál” címmel, amely az alábbiakban olvasható a Gazdasági Versenyhivatal magyar nyelvű fordításában.

Az Európai Bizottság megerősíti, hogy 2006. május 16-án tisztségviselői előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot folytattak magyar villamos energia vállalatoknál. A Bizottságnak jó oka van azt feltételezni, hogy az érintett vállalkozások megsértették az EK antitröszt szabályokat, melyek megtiltják a versenykorlátozó üzleti tevékenységet és/vagy a piacon gazdasági erőfölénnyel való visszaélést.

A Bizottság tisztségviselői a magyar versenyhatóság munkatársaival közösen léptek fel.

A rajtaütések (meglepetésszerű vizsgálatok) a vizsgálatok előkészítő lépései akkor, amikor versenyellenes tevékenységet feltételeznek. Az Európai Bizottság hasonló vizsgálatai azonban még nem jelentik azt, hogy a vállalatok valóban versenyellenes tevékenységgel vádolhatók, illetve hogy előre valószínűsíthető lenne a vizsgálatok ilyenfajta eredménye. Az Európai Bizottság tiszteletben tartja a védekezéshez való jogot, különösen a vállalkozások meghallgatáshoz való jogát a Bizottság által ellenük indított eljárásokban.

A versenyellenes magatartás okán végzett vizsgálatok időtartama nem szigorúan behatárolt.  Az időtartamot számos körülmény befolyásolja, beleértve az ügy komplexitását; azt, hogy a vállalkozások milyen mértékben hajlandóak a Bizottsággal együttműködni, illetve a védekezési jog alkalmazásának gyakorlatát.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok