E 905 - Mikrokristályos viasz

Egyéb elnevezések

paraffin, paraffinolaj

 

Leírás

A mikrokristályos viasz különféle hosszúláncú szénhidrátok keverékéből áll. Ez a különlegesen finom kristályszerkezetű viasz a kőolaj természetes összetevője.

Előállítás

A mikrokristályos viaszt kémiai és fizikai eljárások segítségével a kőolajfinomítás melléktermékeiből, illetve tőzegből, palából és barnaszénből nyerik.

Használat

A mikrokristályos viasz mennyiségi korlátozás nélkül kizárólag bevonóanyagként a következő élelmiszerekben engedélyezett:
• Édesség (kivéve a csokoládét)
• Rágógumi
• Dinnye, mangó, papaya, avokádó

A mikrokristályos viaszt ezenkívül a kozmetikában is használják.

Biztonság

A mikrokristályos viasz veszélytelennek számít. A szervezet változatlan formában kiválasztja.

Ezekbe a típusokba tartozik









  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében