fbpx

E 650 – Cink-acetát

Leírás

A cink-acetát az ecetsav (E 260) cinksója. A cink létfontosságú nyomelem, főként állati eredetű élelmiszerekben van jelen, de gabonák is tartalmazzák. Az ecetsav az anyagcsere köztes termékeként minden élő sejtben megtalálható.

A cink-acetátnak szövetösszehúzó hatása van, ezért bizonyos, különösen a keserű anyagok fanyar ízhatását erősíti a nyelven.

Előállítás

A cink-acetátot kémiai úton állítják elő.

Használat

A cink-acetát kizárólag rágógumihoz engedélyezett (max. 1000 mg/kg).

Ezenkívül használják diétás élelmiszerek cinkkel való dúsítására is. Ez esetben nem számít adalékanyagnak.

Biztonság

A cinkacetát veszélytelennek számít.

Ezekbe a típusokba tartozik

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok