fbpx

E 508 – Kálium-klorid

Leírás

A kálium-klorid a sósav (E 507) káliumsója.

A kloridok az emberi szervezet számára létfontosságúak, többek között az idegek és az izmok működéséhez elengedhetetlenek. Élelmiszer-adalékanyagként a kálium-kloridot leginkább ízfokozó hatása miatt alkalmazzák. Ezenkívül szilárdítja a karragénból (E 407) készült zseléket.

Előállítás

A kálium-kloridot kémiai eljárással a természetben előforduló kálisóból nyerik.

Használat

A kálium-klorid az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. Ez alól csupán a kezeletlen és hasonló élelmiszerek a kivételek, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók.

Az E 508 többek között a következő termékekben található meg:
• Készételek
• Fűszerek
• Diétás élelmiszerek

Biztonság

A kálium-klorid veszélytelennek számít.

Lásd még


Ezekbe a típusokba tartozik

Támogass minket, hogy több hasznos tartalmat tudjunk mutatni neked a jövőben is!
Kapcsolódó cikkek
Még több cikk
Legfrissebb cikkek
Még több cikk
Legfrissebb videók

Segítünk a tudatos vásárlói döntésben!

Termék tesztek

Képezd magad a webinárjainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás