E 427- Kassziagumi
Leírás
A kassziagumi a Cassia tora és Cassia obtusifoli (Leguminosae) magvak tisztított őrleménye. Elsősorban nagy molekulatömegű, poliszacharidok (mannózok galaktózok) alkotják.
Előállítás
A Kasszia a magvakat hántolják és hőkezeléssel csírátlanítják, majd megőrlik és átszitálják. Az őrölt magot propán-2-olos extrakcióval tovább tisztítják.
Használat
A kassziagumi meghatározott élelmiszerekben használható az előírt maximális adagolási szintek betartásával. A leginkább a fagylaltok habosodásának javítására, zsír/olajmartes szószok állományának a javítására, és különböző termékek víztartalmának stabilizálására használják.
Többek között az alábbi termékekben használható:
- Tejtermékek (max. 2,5g/kg)
- Fagyasztott élelmiszerek(max. 2,5g/kg)
- Töltelékek (max. 2,5g/kg)
- Húskészítmények (max. 1,5g/kg)
- Levesporok (max. 2,5g/kg)
- Szószok (max. 2,5g/kg)
Biztonság
Egészségügyi hatásairól hosszútávú adatok nem állnak rendelkezésre.
Az emberi szervezetben a növényi rostokhoz hasonlóan viselkedik, nem emészthető, de a bélflóra egyes mikroorganizmusai fermentálhatják (saját anyagcseréjükhöz fölhasználják). Ez okozhat puffadást, bélgáz fejlődést.
Ezekbe a típusokba tartozik
Figyelem!