alap kinézet

System Messages

Egyéb elnevezések: 

algin

A propilén-glikol-alginát az alginsav (E 400) származéka. Vízoldató, és kevésbé érzékeny savakkal és a kálciummal szemben mint a többi alginát.

Előállítás

A propilénglikol-alginátot az alginsav észterezésével állítják elő.

Használat

A propilén-glikol-alginát csak meghatározott élelmiszerekhez engedélyezett. Ide tartoznak többek között:
• Sör (max. 100 mg/l)
• Vízalapú jégkrém (max. 3 g/kg)
• Szószok (max. 8 g/kg)
• Rágógumi (max. 5 g/kg)

Biztonság

Az alginátok veszélytelennek számítanak.

A propilén-glikol-alginátot a szervezet lebontja. A molekula egy része felszívódik és a szervezet lebontja; az alginát-rész változatlan formában kiválasztódik. Nagyobb mennyiségben gátolja a vas, a kálcium és más nyomelemek felvételét a táplálékokból.

ADI: 

70








  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink