alap kinézet

System Messages

A ammónium-alginát az alginsav (E 400) ammóniumsója. Az alginsavhoz hasonlóan egyes barna algák sejtfalának alkotóeleme. Vízoldató, hőre és savakra azonban érzékeny.

Kálciumionokkal főzés-, fagyasztás- és sütésálló gélt képez. Az ammónium-alginát ezért különösen jól alkalmazható bevonóanyagként; leheletvékony filmet alkotva védi az élelmiszert a kiszáradástól, és stabilitást biztosít fagyasztáskor és felengedtetéskor.

Előállítás

Az ammónium-alginátot lúgok segítségével különféle barna algákból nyerik.

 

Használat

Az ammónium-alginát használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint az alginsavra (E 400).

 

Biztonság

Az alginátok veszélytelennek számítanak.

A szervezet nem veszi fel. Nagyobb mennyiségben gátolja a vas, a kálcium és más nyomelemek felvételét a táplálékokból.









  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink