alap kinézet

System Messages

Egyéb elnevezések: 

Algin

A nátrium-alginát az alginsav (E 400) nátriumsója. Az alginsavhoz hasonlóan egyes barna algák sejtfalának alkotóeleme. Vízoldató, hőre és savakra azonban érzékeny.

Kálciumionokkal főzés-, fagyasztás- és sütésálló gélt képez. A nátrium-alginát ezért különösen jól alkalmazható bevonóanyagként; leheletvékony filmet alkotva védi az élelmiszert a kiszáradástól, és stabilitást biztosít fagyasztáskor és felengedtetéskor.

Előállítás

A nátrium-alginátot lúgok segítségével különféle barna algákból nyerik.

Használat

A nátrium-alginát használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint az alginsavra (E 400).

Biztonság

Az alginátok veszélytelennek számítanak.

A szervezet nem veszi fel. Nagyobb mennyiségben gátolja a vas, a kálcium és más nyomelemek felvételét a táplálékokból.







  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink