![](/wp-content/themes/tudatos-vasarlo/img/headphoto-eszamok.png)
E 352 – Kálcium-malát
Leírás
A kálcium-malát az almasav (E 296) kálciumsója. Az almasavhoz hasonlóan minden élő sejt alkotórésze. Mint élelmiszeradaléknak két változata alkalmazható: kálcium-malát (E 352 i) és kálcium-hidrogén-malát (E 352 ii). A kálcium-malátnak a gyakorlatban csekély a jelentősége.
Előállítás
A kálcium-malátot kémiai reakcióval almasavból állítják elő.
Használat
A kálcium-malát mennyiségi korlátozás nélkül az összes élelmiszerben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, valamint néhány egyéb termék, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatóak.
Az E 352 egyebek mellett a következő termékekben engedélyezett:
• Gyümölcs- és zöldségkonzervek
• Lekvár, dzsem, gyümölcszselé
• Gyümölcslevek
Biztonság
A malátok veszélytelennek számítanak.