fbpx

E 351 – Kálium-malát

Leírás

A kálium-malát az almasav (E 296) káliumsója. Az almasavhoz hasonlóan minden élő sejt alkotórésze.

Előállítás

A kálium-malátot kémiai reakcióval almasavból állítják elő

Használat

A kálium-malát mennyiségi korlátozás nélkül az összes élelmiszerben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, valamint néhány egyéb termék, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatóak.

Az E 351 egyebek mellett a következő termékekben engedélyezett:
• Gyümölcs- és zöldségkonzervek
• Lekvár, dzsem, gyümölcszselé
• Gyümölcslevek

Biztonság

A malátok veszélytelennek számítanak.

Lásd még

Ezekbe a típusokba tartozik

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok