fbpx

E 325 – Nátrium-laktát

Leírás

A nátrium-laktát a tejsav (E 270) nátriumsója, amely az emberi anyagcserefolymatok köztes anyagaként is megtalálható. A tejsavval ellentétben kevésbé hatásos a mikroorganizmusok ellen. Savanyúságszabályzóként használják pl. ömlesztősókban, valamint hústermékek eltarthatóságának növelésére.

Előállítás

A nátrium-laktátot a tejsav (E 270) kémiai módosításával állítják elő.

Használat

A nátrium-laktát az összes élelmiszerben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, valamint néhány egyéb termék, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatóak.

Egyebek mellett a következő termékekben engedélyezett:
• Dzsem, lekvár, zselé
• Hústermékek, pl. felvágottak, sonkafélék
• Gyümölcs- és zöldségkonzervek

Biztonság

A nátriumlaktát veszélytelennek számít.

Lásd még


Ezekbe a típusokba tartozik

Figyelem!

Támogass minket, hogy több hasznos tartalmat tudjunk mutatni neked a jövőben is!
Kapcsolódó cikkek
Még több cikk
Legfrissebb cikkek
Még több cikk
Legfrissebb videók

Segítünk a tudatos vásárlói döntésben!

Termék tesztek

Képezd magad a webinárjainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás