fbpx

E 262 – Nátrium-acetát

Leírás

A nátrium-acetát (E 262 i) és a nátrium-diacetát (E 262 ii) az ecetsav (E 260) nátriumsói. Az acetátokat elsősorban savanyúságot szabályozó anyagként alkalmazzák, mivel lágyítják a túl erősen savanyú ízhatást.

Az élelmiszeriparban az acetátok gondoskodnak a kocsonyák, az ömlesztősók és a húsaprításhoz szükséges segédanyagok (kuttersegédanyagok) megfelelő savfokáról (pH-érték). A nátrium-acetátoknak a kenyérben és péksüteményekben tartósító hatásuk van.

Előállítás

A nátrium-acetátokat kémiai reakcióval ecetsavból nyerik.

 

Használat

A nátrium-acetátok használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint az ecetsavra (E 260).

Biztonság

A nátrium-acetát veszélytelennek számít.

Lásd még


Ezekbe a típusokba tartozik

Figyelem!

Támogass minket, hogy több hasznos tartalmat tudjunk mutatni neked a jövőben is!
Kapcsolódó cikkek
Még több cikk
Legfrissebb cikkek
Még több cikk
Legfrissebb videók

Segítünk a tudatos vásárlói döntésben!

Termék tesztek

Képezd magad a webinárjainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás