fbpx

E 174 – Ezüst

Leírás

A fényes szürke nemesfém az élelmiszereket is fénylő ezüstösre színezi. Ellentétben a folyadékokban oldódó színezékekkel az ezüst nem oldódik; finom részecskéi anélkül oszlanak szét a közegben, hogy kémiai összetétele változna. Mivel nagyon drága, élelmiszerben csak ritkán használják. 

Előállítás

Az ezüstöt elektrolízissel állítják elő ezüstércből. 

Használat

Az ezüst kizárólag a következő felhasználásokra engedélyezett:
• Édességek bevonatai (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Praliné díszítés (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Likőr (mennyiségi korlátozás nélkül)

Az ezüstöt ezen kívül az ivóvíz csíramentesítésére is használják.

 

Biztonság

A szokásos, nagyon csekély felhasználási szint mellett az ezüst mint élelmiszeradalék veszélytelen.

Az ezüstöt a szervezet felveszi, és különféle szervekben elraktározza. Több gramm felvétele esetén mérgezés fordulhat elő. 

Ezekbe a típusokba tartozik

Figyelem!

Támogass minket, hogy több hasznos tartalmat tudjunk mutatni neked a jövőben is!
Kapcsolódó cikkek
Még több cikk
Legfrissebb cikkek
Még több cikk
Legfrissebb videók

Segítünk a tudatos vásárlói döntésben!

Termék tesztek

Képezd magad a webinárjainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás