alap kinézet

System Messages

Egyéb elnevezések: 

karamell

Az ammónium-szulfitos karamell a karamell E 150a egy módosulata.

Előállítás

Ha a kristálycukrot, glükózt, fruktózt vagy invertcukrot reakciót segítő anyagokkal ellenőrzött körülmények mellett 120 - 150°C-ra hevítik, karamell keletkezik. A különféle segédanyagok határozzák meg a különböző karamellek közötti különbséget.

Az ammónium-szulfitos karamell szulfit- és ammóniumvegyületek alkalmazásával jön létre. Genetikailag módosított anyagok alkalmazása is lehetséges.

Használat

Az ammónium-szulfitos karamell használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a karamellre (E 150a).

Biztonság

A karamell veszélytelennek számít.

ADI: 

150






  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink