fbpx

E 150c – Ammóniás karamell

Egyéb elnevezések

karamell

Leírás

Az ammóniás karamell a karamell E 150a egy módosulata.

Előállítás

Ha a kristálycukrot, glükózt, fruktózt vagy invertcukrot reakciót segítő anyagokkal ellenőrzött körülmények mellett 120 – 150°C-ra hevítik, karamell keletkezik. A különböző segédanyagok határozzák meg a különféle karamellek közti különbséget.

Az ammóniás karamell ammóniakötésű vegyültek alkalmazásával jön létre. Genetikailag módosított anyagok alkalmazása is lehetséges.

Használat

Az ammóniás karamell használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a karamellre (E 150a).

Biztonság

A karamell veszélytelennek számít.

Elfogadható napi beviteli mennyiség (ADI)

200 mg/kg

Lásd még

Ezekbe a típusokba tartozik

Figyelem!

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok