fbpx

Tarts velünk, legyéla tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz!

Az előrecsomagolt és szeletelt drágább – de tudod, hogy mennyivel?

| Nagy Melinda

Legutóbb megnéztük, mennyivel kell többet fizetnünk az előrecsomagolt sajtért, és most ennek mintájára a szalámit is leteszteltük. Vajon mennyibe is kerül az a pár perc sorban állás?

Remélhetőleg ma már köztudott, hogy az előre csomagolt termékek drágábbak, mint a pultban vásárolható ugyanazon termékek, de azt azért nem gondolnánk, hogy ilyen nagy különbségek vannak. Azt már tudjuk, hogy a szeletelt répa bő ötszörösébe, a sajt másfélszeresébe kerül, de mi a helyzet a szalámival?

 

 

Vásároltunk egy viszonylag népszerű márkából a pultban 10 dkg-ot, és ugyanazt csini csomagolásban a hűtőpultból is kihalásztuk. A sajtnál tálcás csomagolásban kaptuk a sajtot, most viszont egyszerű műanyag belsejű papírcsomagolásban, tehát környezetterhelését tekintve máris előrébb került a szeletelt szalámi.

 

 

A szeletelt szalámiból 5790 forintot kértek egy kilóért, az előrecsomagoltból 7557 forintért tudtunk volna egy kilót venni. Tehát nem pár száz, hanem konkrétan 1767 forint különbség volt a két szalámi kilónkénti ára között.

A kilónkénti árkülönbség 1767 Ft

 

Mondhatjuk, hogy életszerűtlen helyzet, hogy egy kilónyi szalámit vennénk csomagolva, 10 dkg-onként, de az viszont megeshet, hogy pont a sorban állást elkerülendő gyakran vásárolunk így, gyakorlatilag észrevétlenül a jóval drágább, csomagolt terméket beszerezve. Ebből a pénzből kb. kijön két ebéd a kifőzdében vagy egy prémium minőségű szalámiból jóval több, mint 10 dkg.

Újra csak azt mondhatjuk konklúzióként: mindig nézzük meg a kilónkénti árat, mert legtöbbször érdemes beállni abba a sorba. 

 

Fotó: Nagy Melinda

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében készült. 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek