fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Elmarad a péntek esti Critical Mass Budapesten!

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

„A kerékpáros felvonulás rendezőiként szeretnénk elkerülni még az esélyét is, hogy a Parlament mellett elhaladó több tízezres belvárosi rendezvényt bármilyen módon fel lehessen használni az igazi üzenetétől eltérő célokra”

– olvasható a Critical Mass budapesti rendezőinek közleményében.

A demonstráció rendezői a hétfő esti budapesti fejlemények miatt döntöttek a felvonulás lefújása mellett. A vidéki helyszíneken a rendezők saját hatáskörükben döntenek a rendezvény megtartásáról.

Az Autómentes Nap azonban nem marad el!

Próbálj ki egy napot, amikor

  • nem kell dugóban ülnöd, nem kell parkolóhelyet keresned, nem akarnak neked virágot eladni a kereszteződésben, nem kell vészvillogós autók kerülgetése miatt elkésned;
  • nem járulsz hozzá évi 2000 ember halálához és másik sok ezer megbetegedéséhez;

Szeptember 22-én, Budapest INGYENES TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL csatlakozik az Európai Autómentes Nap megrendezéséhez [a főpolgármester nyilatkozatával szemben a BKV állítólag nem tud erről — a szerk.]. Aznap teljes útlezárásokra is számíthatsz, kerületenként egy-egy forgalmas út sétálóutcává alakul, ahol csak tömegközlekedési eszközök, kerékpárosok és gyalogosok haladhatnak majd akadálytalanul.

Gépjárművek nélkül egy modern nagyváros lebénulna. Budapest útjai azonban már nem bírnak el többet belőlük. Próbáljuk ki együtt, milyen érzés elférni a városban!

Csatlakozz hozzánk, csak egy napra! Segítségeddel kipróbálhatjuk, milyen lenne Budapest, ha lakói stressz-mentesen, egészségesebben élnének. A dugókban töltött napi átlag 47 percet, és a megtakarított üzemanyag árát fordítsd inkább egy kávéházi beszélgetésre, vagy egyszerűen sétálgatva, kerekezve élvezd ezt a szép várost.

Utazz aznap ingyenesen a BKV járatain, vagy ha van kerékpárod, használd most egyszerűen közlekedésre. Rengeteg biciklistával fogsz találkozni az úton.

Nem maradnak el a CM kísérőrendezvényei sem. Így továbbra is mindenkit várnak a Népstadion melletti Millenáris velodromban zajló ingyenes Pályakerékpár Budapest Bajnokságon. A tervezett tömeges megjelenés célja, hogy felhívja a figyelmet a lebontásra ítélt, 110 éves műemlék megmentésére. A végső cél az, hogy a megmentett Millenáris Budapesti Kerékpáros Centrumként működjön tovább.

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok