fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az ADSL-szolgáltatóváltás

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Újabb lépéssel kerültünk közelebb a civilizált piaci viszonyokhoz: a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) internetszolgáltatókkal kötött megállapodásának értelmében augusztustól könnyebb lesz a szolgáltatóváltás.

Pataki Dániel, a NHH elnöke, valamint Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK) 2008. július 4-én, pénteken, együttműködési megállapodást írt alá több mint húsz hazai kiskereskedelmi- és három nagykereskedelmi ADSL-szolgáltató – a Magyar Telekom, az Invitel és a UPC – vezetőivel az egyszerűsített ADSL-szolgáltatóváltásról.
A megállapodások nyomán a jövőben, a fogyasztók a mainál lényegesen egyszerűbben és gyorsabban tudnak majd szolgáltatót váltani, ha a régi előfizetés helyett más cégtől, kedvezőbb feltételekkel kívánnak szolgáltatást vásárolni.

A szolgáltatóváltás gyorsítását és egyszerűsítését kezdeményező Takács Péter közölte, hogy a megállapodást aláíró szolgáltatók vállalták, hogy július 15-ig az együttműködési megállapodásban foglaltaknak megfelelően módosítják általános szerződési feltételeiket, és így legkésőbb augusztus közepétől már ennek alapján lehet ADSL-szolgáltatót váltani – természetesen a szolgáltatás szüneteltetése nélkül.

Az internetszolgáltató-váltást ezután elegendő az új szolgáltatónál kezdeményezni és amennyiben az előfizetőnek nincs lejárt számlatartozása, vagy hűségnyilatkozata, a váltás az eddigi 30-60 nap helyett 11 napon belül megtörténik. A szélessávú internetszolgáltatók ajánlatai, az egy adott földrajzi helyen elérhető szolgáltatók és szolgáltatások megtalálhatóak az NHH tájékoztató portálján, a www.tantusz.nhh.hu oldalon.

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára