fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az ADSL-szolgáltatóváltás

Újabb lépéssel kerültünk közelebb a civilizált piaci viszonyokhoz: a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) internetszolgáltatókkal kötött megállapodásának értelmében augusztustól könnyebb lesz a szolgáltatóváltás.

Pataki Dániel, a NHH elnöke, valamint Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK) 2008. július 4-én, pénteken, együttműködési megállapodást írt alá több mint húsz hazai kiskereskedelmi- és három nagykereskedelmi ADSL-szolgáltató – a Magyar Telekom, az Invitel és a UPC – vezetőivel az egyszerűsített ADSL-szolgáltatóváltásról.
A megállapodások nyomán a jövőben, a fogyasztók a mainál lényegesen egyszerűbben és gyorsabban tudnak majd szolgáltatót váltani, ha a régi előfizetés helyett más cégtől, kedvezőbb feltételekkel kívánnak szolgáltatást vásárolni.

A szolgáltatóváltás gyorsítását és egyszerűsítését kezdeményező Takács Péter közölte, hogy a megállapodást aláíró szolgáltatók vállalták, hogy július 15-ig az együttműködési megállapodásban foglaltaknak megfelelően módosítják általános szerződési feltételeiket, és így legkésőbb augusztus közepétől már ennek alapján lehet ADSL-szolgáltatót váltani – természetesen a szolgáltatás szüneteltetése nélkül.

Az internetszolgáltató-váltást ezután elegendő az új szolgáltatónál kezdeményezni és amennyiben az előfizetőnek nincs lejárt számlatartozása, vagy hűségnyilatkozata, a váltás az eddigi 30-60 nap helyett 11 napon belül megtörténik. A szélessávú internetszolgáltatók ajánlatai, az egy adott földrajzi helyen elérhető szolgáltatók és szolgáltatások megtalálhatóak az NHH tájékoztató portálján, a www.tantusz.nhh.hu oldalon.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás