fbpx

Tarts velünk, legyéla tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz!

Drágán vesszük a csomagolt sajtokat – megér 1500 forintot 4 perc sorban állás?

| Nagy Melinda

Csak beugrom a boltba és gyorsan leemelem a polcról, nem kell beállni a sorba és kérni. Ezért vesszük az előre csomagolt sajtokat? Vajon mennyivel drágább, mint a sajtpultos által szeletelt? Leteszteltük.

Korábban az előre csomagolt répáról derült ki, hogy többszörösét fizetjük ki, mintha saját magunk reszelnénk le frissen a salátába. Kíváncsiak voltunk, mi a helyzet sajtfronton, ezért egy pulttal is rendelkező nagyobb szupermarketben vásároltunk 10 dkg egyszerű füstölt sajtot szeletelve, és ugyanazt a márkát a polcról is leemeltük. Sajnos a csomagolást tekintve mindkét kiszerelés túlcsomagolt, bár utólag kiderült, hogy a kiszolgáló hölgy direkt tette tálcára, hogy később könnyebben tudjuk fotózni. Kérhettük volna papírban. 

 

Csomagolásban tehát nem, árban viszont megdöbbentő volt a különbség. Az előre csomagolt sajt kilónkénti ára ugyanis 1522 forinttal több volt, mint a pultban szeletelt társáé. Ilyen kis kiszerelésben vásárolva ez fel sem tűnik, mégsem mindegy. 

 

Sokszor sajnos, például, ha nincs a boltban kimérős pult, kénytelenek vagyunk ezeket választani. Szerencsére egy ideje minden terméknél kötelező jelölni a kilónkénti árat is, tehát van lehetőségünk, hogy objektíven megbizonyosodjuk arról, mivel járunk jobban.

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében készült. 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek