fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Divattervezőből lett tortadesigner – Raj Ráchel és a Fairtrade

| Tudatos Vásárló, Nagy Melinda

A TVE 15. születésnapjára a tortartervező, Raj Ráchel készített a csokitortát, Fairtrade kakaó és csoki felhasználásával. A Fairtrade termékek nem ismeretlenek a számára, és fontosnak tartja, hogy szélesebb körben is terjedjenek.

Divattervezőnek tanult, de ma már tortákat öltöztet. Raj Ráchel Veres Pálné utcai üzlete mellett a torta.hu tortarendelő oldalt is üzemelteti. Emellett a zsidó gasztronómia nagykövete, workshopokon, főzőiskolákban, és néha a TV-képernyőjén osztja meg a kóserstyle konyha titkait, flódnija pedig messze földön híres.

Édesanyja cukrászdájában sokat segédkezett, teljesen magával ragadta a cukrászda nyüzsgő élete, és egyre több fantáziát látott a tortakészítésben. Amikor megnyílt a Veres Pálné utcai egység, ő lett a vezetője. 21 évesen tapasztalta meg mi a felelősség és a kemény munka, de mint mondja, teli volt pozitív lelkesedéssel, így nem okozott gondot. 

 

Divattervezőnek tanult,  és egy idő után a tortákat is elkezdte műalkotásként értelmezni, kreativitását és alkotó fantáziáját így tudta hasznosítani. Elkezdett különféle technikákat kipróbálni, marcipánnal szobrászkodni, art déco stílusban készíteni tortakülönlegességeket.

 

Kiderült, hogy erre abszolút van igény, egy idő után személyre szabott tortákat készített a legkülönfélébb alkalmakra. Az Iparművészeti Múzeum kiállításán az általa készített marcipánképeket is bemutatták. Alkotásai szép lassan összeforrtak a nevével, Raj Ráchel egyre inkább márkanév lett.

 

Nem bánja, hogy nem lett divattervező, mint mondja, a divatvilág is számon tartja mint tortatervezőt, több divatbemutatóra is tervezett már tortát. Nem volt sok kérdés, hogy a  TVE 15. születésnapja alkalmából Ráchel készítse a tortát, természetesen Fairtrade kakaó és csoki felhasználásával.

 

 

 

„A TVE születésnapi partijára igazán fontosnak tartottam, hogy Fairtrade kakaót és csokit használjak fel a csokitortához” – mondja Ráchel.

 

A Fairtrade termékek nem ismeretlenek számára, van is egy beszállítója, akitől rendszeresen vásárol nyers Fairtrade nádcukrot, ez ugyanis az egyik tortájának fontos alapanyaga, ahol teheti előnyben részesíti a méltányos kereskedelemből származó alapanyagokat. “Ennek a nádcukornak van egy nagyon kellemes karamelles íze, erre az ízre épül az egyik tortám. Fűszeres torta az alapja, kívül pedig egy nádcukros sajtkrém vonja be az egészet” – teszi hozzá. Fontosnak tartom a Fairtrade termékek szélesebb körű felhasználását, hogy tanuljuk meg, ismerjük meg, hogy milyenek, mit jelent az, hogy valami Fair trade. 

 

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


 

      ​ 
Készült a Nemzeti Kulturális Alap 201201/00196 jelü pályázat támogatásával. 

 

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok