fbpx

| Tudatos Vásárló

Csökkentsd az iskolád karbon lábnyomát! Versenyezz!

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület további iskolák jelentkezését várja a nemzetközi Carbon Detectives (Szén-dioxid Nyomozók) európai uniós programjához.

Alapvető problémája felnőttnek, gyereknek, hogy tehetetlennek érzi magát, ha a jegesmedvék, vagy az esőerdők megmentéséről van szó, vagy ha a mindent elborító szeméttel, az időjárási anomáliákkal kell szembesülnie.

A Szén-dioxid Nyomozó projekt lehetőséget ad az egyéni cselekvésre azáltal, hogy elgondolkodunk és teszünk valamit a hétköznapokban a globális problémák megoldása érdekében.

Az iskolák életében a CO2 kibocsátás csökkentésének a lehetősége jó példa arra, hogy nem kell tehetetlenül széttárni a karunkat, másokra mutogatva, hogy majd ők megoldják környezeti gondjainkat.

A Szén-dioxid Nyomozók projekt alkalmas arra, hogy iskolák átfogó fenntarthatóságra nevelési programjának egy meghatározó eleme legyen.A program a 8–14 éves diákoknak és tanáraiknak szól.Határozzák meg iskolájuk karbon lábnyomát, és indulhat a nyomozás a legjobb megoldás után.

Részletek a www.carbondetectives.hués www.mkne.hu oldalon

 

Kép [cc] antonyturner

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás