fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Csökkentsd az iskolád karbon lábnyomát! Versenyezz!

| Tudatos Vásárló

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület további iskolák jelentkezését várja a nemzetközi Carbon Detectives (Szén-dioxid Nyomozók) európai uniós programjához.

Alapvető problémája felnőttnek, gyereknek, hogy tehetetlennek érzi magát, ha a jegesmedvék, vagy az esőerdők megmentéséről van szó, vagy ha a mindent elborító szeméttel, az időjárási anomáliákkal kell szembesülnie.

A Szén-dioxid Nyomozó projekt lehetőséget ad az egyéni cselekvésre azáltal, hogy elgondolkodunk és teszünk valamit a hétköznapokban a globális problémák megoldása érdekében.

Az iskolák életében a CO2 kibocsátás csökkentésének a lehetősége jó példa arra, hogy nem kell tehetetlenül széttárni a karunkat, másokra mutogatva, hogy majd ők megoldják környezeti gondjainkat.

A Szén-dioxid Nyomozók projekt alkalmas arra, hogy iskolák átfogó fenntarthatóságra nevelési programjának egy meghatározó eleme legyen.A program a 8–14 éves diákoknak és tanáraiknak szól.Határozzák meg iskolájuk karbon lábnyomát, és indulhat a nyomozás a legjobb megoldás után.

Részletek a www.carbondetectives.hués www.mkne.hu oldalon

 

Kép [cc] antonyturner

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára