fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Cselekedj egy káros vegyi anyagoktól mentes jövőért!

| Levegő Munkacsoport

Írj levelet az Európai Bizottság elnökének, José Manuel Barroso-nak és a Bizottság magyar tagjának, Kovács Lászlónak az új vegyianyag-szabályozás (REACH) megmentéséért. Csak néhány percet vesz igénybe, de összefogva változást érhetünk el!

Günter Verheugen vállalkozásügyi biztos a vegyipar érdekeit kiszolgálva mindent megtesz azért, hogy a legártalmasabb vegyi anyagok továbbra is forgalomban maradhassanak, még akkor is, ha van elérhető alternatívájuk. Az Európai Parlament első körben már megszavazta ezen anyagok kötelező helyettesítését. Günter Verheugen azonban a kötelező helyettesítés ellen használja befolyását a Bizottságon, a Parlamenten és a Tanácson belül is.

Günter Verheugent meg kell állítani, különben a REACH egy üres és értelmetlen jogszabály lesz. Írj az Európai Bizottság elnökének és a Bizottság magyar tagjának, kifejezve, hogy a nagy vegyi cégek rövid távú érdekeinek védelme helyett az emberi egészség és a környezet védelmére van szükség!

Az on-line akció elérhetősége: http://www.chemicalreaction.org

 

Megjelent a Levegő Munkacsoport Vegyi Anyag hírlevelében. Feliratkozás: reach@levego.hu.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok