Méltányos munkakörülmények és fenntarthatóság a divatiparban - Hogyan?

 Regisztráció lezárva erre az eseményre
Rendhagyó eseménnyel és két, egymásra épülő beszélgetéssel jelentkezik április 23-án a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE), amelynek témája a méltányos munkakörülményeket támogató, etikus divatipar lesz.

A 15:30 órától kezdődő IMPACT TALK beszélgetés célja, hogy a résztvevő szakemberekkel áttekintsük az etikus, méltányos munkakörülményeket és környezeti fenntarthatóságot biztosító divat minősítési rendszereit és segítsük feltörekvő divattervezők munkáját, hogy márkájukat az átláthatóság alappilléreire építhessék. Mennyire bízhatnak abban a fogyasztók, hogy a minősítéssel rendelkező ruhák valóban jobb körülmények között, kisebb környezeti hatással készülnek? Erről beszél:

Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, INNOVATEXT Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt. vezérigazgatója, OEKO-TEX® magyarországi tanúsítója

Hannauerné Szabó Anna, VOSZ Textil és Ruházatipari Szekció Elnöke

Varga Éva, a BDSZ alelnöke, Könnyűipari Tagozat vezetője

Pidl István, Pi-Er Technical Kft. ügyvezető

Moderátor: Gulyás Emese, nemzetközi kapcsolatokért és kutatásokért felelős, alapító munkatársa a Tudatos Vásárlók Egyesületének

 

A 17:30-kor kezdődő BALANCED FASHION kerekasztalon a közönség megismerkedhet a fenntarthatóságot célzó, hazai kortárs tervezőkkel, akiknek személyes tapasztalatain keresztül merülhetünk el a fenntartható divat és méltányos munkakörülmények kihívásaiban. Hogyan tudnak méltányos körülményeket biztosítani? Jelenthet-e az öko és etikus divat célkitűzése versenyhátrányt vagy megfizetődő értékbefektetés? Elérhető-e nagyobb közönség a fenntartható divat képviselőinek vagy csak egy divat irányzat fog maradni? Megvalósul-e az etikus és fenntartható divat célkitűzése akkor is, ha nem sikerül mindenki számára elérhetővé tenni?

A rendezvény célja, hogy releváns kérdéseken végighaladva erősítse a méltányos munkakörülményeket biztosító, fenntartható divat diskurzusát és a különböző területéről érkező szereplőkkel körüljárjuk a magyar ruhaiparban megjelenő munkakörülményeket, textil minősítési lehetőségeket és egyéni célkitűzéseket. Erről beszél:

Szilágyi Andrea, NES cipőmárka tervezőjét

Lébényi Anna, Printa üzlet munkatársa és az AWARE by Printa tervezője

Alma Vetlényi, Az Alma Vetlenyi divatmárka tervezője, Gombold újra! és Marie Claire divatpályázat nyertese

Szakos Kriszta, Eszka kötött divatmárka tervezője

Konsánszky Dóra, Konsanszky divatmárka tervezője, Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója

Ivanics Anna, Trip Hemp Fashion képviselője

 

Moderátor: Mengyán Eszter újságíró, influencer a Holy Duck - #viszlatfastfashion blog írója, melynek témája a fenntartható divat.

 

 

Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem Auditórium Budapest, Rózsa u. 4-6, 1077

A két rész között fenntartható büfé a Szatyorbolt tálalásában.

 

A beszélgetés a Fashion Revolution – átlátható divatiparért küzdő mozgalom részeként kerül megrendezésre a Budapesti Metropolitan Egyetem Auditóriumában a Friedrich Ebert Stiftung támogatásával.

2019. április 23., 15.30   -   19:00
Budapesti Metropolitan Egyetem Auditórium
Rózsa u. 4-6
Budapest, 1077
Magyarország
E-mail:

Segítsen terjeszteni

Kérem segítsen nekünk, hogy a barátai, munkatársai és követői is megismerhessék oldalunkat: Méltányos munkakörülmények és fenntarthatóság a divatiparban - Hogyan?


Megoszthatja az alábbi linkkel e-mailben vagy az ön saját weboldalán.
https://tudatosvasarlo.hu/hu/civicrm/event/info?id=141&reset=1
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében