Találat a #vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT
Ezeket a rákkeltő húsokat kerüld húsvétkor
Ha húsvét, akkor a sonka nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Bőséges a kínálat a szupermarketek polcain és a piacok hentesüzleteiben is, de mi alapján érdemes választani, ha nem csak az élvezetre, de az egészségünkre gondolunk? Nitrites pácsó – erre kell figyelnünk. Ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, plusz sütjük, főzzük, a nitrites pácsó miatt a sonka növeli a rák kialakulásának kockázatát.
KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
YouTyúk: bérelj tyúkot a fővárosból! – interjú az alapítóval, Balogh Ákossal
Emlékszel még, milyen volt a nagyi tyúkudvarából a tojás? Na, a YouTyúk pont olyat szállít kéthetente, ha tőlük rendelsz. Az ötlet pofon egyszerű, a vevők imádják: gyógyszer és szintetikusanyag-mentes tojások szabadtartású tyúkoktól, a fővárosiak serpenyőjébe. Az alapító-tulajdonost, Balogh Ákost kérdeztük a motivációról az indulásról és a tervekről.
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Teszt: száraz macskatáp, macskaeledel
Szupermarketben, drogáriában és szakboltban kapható, összesen 34 féle száraz macskatápot teszteltünk. A termékcímkén szereplő információk alapján értékeltük, hogy mennyire részletes a tájékoztatás, és milyen összetevőket tartalmaznak a tápok. Ha száraz tápot adsz cicádnak, ingyenesen hozzáférhető eredményeinkben most ellenőrizheted, milyen minőségű élelemmel eteted.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Okostányér – a tej helyett babot, vizet és a családot ajánlják a kanadaiaknak
Vizet igyál, otthon egyél a családoddal, tányérod felén zöldség és gyümölcs legyen, a tej helyett inkább növényi fehérjét fogyassz, ne termelj hulladékot – üdítően progresszív Kanada új, hivatalos táplálkozási ajánlása, amit több évtizedes berögződéseknek és az élelmiszeripar nyomásának ellenállva írtak meg. Meg is látszik az eredményen.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Milyen halat vegyél karácsonyra?
A hal-témát az elmúlt időszakban alaposan körbejártuk. Most, hogy az év legnagyobb halevő ünnepe közeledik, amikor az éves haladagunk felét faljuk fel, összegyűjtöttük Nektek, amit csak lehet. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról, mi az, amit egyáltalán ne együnk? Milyen jó példák léteznek haltenyésztésre és kereskedelemre itthon és a nagyvilágban, mit derítettünk ki tesztünkben az itthon kapható friss és fagyasztott halakról és halbisztrókról?
ETIKUS KERESKEDELEM, FÖLD, KONYHA-KERT
Megmentheted a bolygót egy tál lencsével, babbal
A statisztikusok döbbenetes számokat mondanak arról, mennyien leszünk hamarosan a Földön, az élelmezési szakemberek pedig gőzerővel keresik a megoldást arra, mit eszik majd ennyi ember, mi lesz az emberiség fő táplálékforrása. A sokféle vízió közül egy különösen szimpatikusnak tűnik: a hüvelyesek lehetnek a jövő fő élelmiszere.
KONYHA-KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
10 kérdés és válasz az ételmérgezésről
A legváratlanabb helyzetekben támad, alaposan megkínoz, s sokszor teljesen kiszolgáltatottak vagyunk. A világ egyik legbosszantóbb, mindazonáltal sajnos meglehetősen gyakori dolga is az ételmérgezés.
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Mit jelentenek a tojásokon található jelzések?
A tojásokon különböző kódok találhatók, amelyek jelölik a tartás körülményeit, a származási országot és még számos információt. Nézzük, mit is jelentenek pontosan ezek a kódok.