Találat a #Szupermarket, piac, kisbolt címkére
Cikkek rendezése
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Honnan jön a mangó? – munkások a szegénységi küszöb alatt
- #Gazdasági egyenlőtlenségek
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Shopping consciously
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Megszerettük a mangót. De honnan érkezik Magyarországra és milyen körülmények között termesztik? Cikksorozatunkban bemutatjuk a kevésbé ismert, és kevésbé vidám részleteket is. Most a munkások megélhetési körülményeit.
Divat, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Honnan jön a mangó? – A vevői erő hatása
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Shopping consciously
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Megszerettük a mangót. De honnan érkezik Magyarországra és milyen körülmények között termesztik? Cikksorozatunkban most azt mutatjuk be, hogy milyen hatása van a szupermarketek vevői erejének a mangó beszállítói láncára. Kockázatkerülési taktikáik miatt rendszerint a lánc másik oldalán dolgozó munkások kerülnek méltatlan helyzetbe.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Honnan jön a mangó? – Perutól a polcig
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Shopping consciously
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Megszerettük a mangót. De honnan érkezik Magyarországra és milyen körülmények között termesztik? Cikksorozatunkban bemutatjuk a kevésbé ismert, és kevésbé vidám részleteket is.
KONYHA ÉS KERT
Amikor a kert beköltözik az étterembe
Képzelj el egy olyan épületet, ahol nemcsak élelmiszerbolt és kávézó kap helyet, hanem egy kert is, amelynek funkciója, hogy az előbbi kettőt ellássa. Ez a The Farmery, ami egészen új értelmet adhat a helyi élelmiszer fogalmának.
KONYHA ÉS KERT
Mi az a ragasztott hús?
Egyesek a modern konyha csodájának tartják, és nem is tilos az igen romlékony sertés- vagy marhavérplazmából készült thrombin enzimmel húst ragasztani. Mit jelent ez, vannak-e egészségügyi kockázatai, és hogyan lehet megismerni a ragasztott húsokat? Összefoglaló.
KONYHA ÉS KERT
Táplálkozzunk egészségesen: így főzzünk okosan
Hogyan tároljuk az élelmiszereket? Milyen főzési technikát használjunk, ha minél több vitamint és ásványi anyagot szeretnénk megtartani? Mennyi ideig tarthatjuk a fagyasztóban az ételeket? Elmondjuk.
KONYHA ÉS KERT
A túl alacsony ár senkinek sem jó – összefoglaló a TVE szimpóziumáról
Globális probléma, hogy a szupermarketláncok piaci erőfölényükkel visszaélnek beszállítóik rovására. A jelenség negatív hatással van nemcsak az egész beszállítói láncra, hanem magára a fogyasztóra is. A témáról a Tudatos Vásárlók Egyesülete a megoldási lehetőségekre fókuszáló szakmai szimpóziumot szervezett, amelyen a hazai szakértők mellett a problémával nemzetközi viszonylatban foglalkozó szervezetek képviselői is megosztották a tapasztalataikat.
KONYHA ÉS KERT
Táplálkozzunk egészségesen: hogyan válasszuk meg az élelmiszereket?
Az egészséges táplálkozással foglalkozó sorozatunkban ezúttal annak nézünk utána, hogy mi alapján válasszunk a polcról, és mi az, amit otthon is pillanatok alatt elkészíthetünk egészségesebb beltartalommal.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Budapesti bolhapiac-áruházak: „Megakasztják a globalizáció fogaskerekét”
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Lakóhely, környék
- #Szupermarket, piac, kisbolt
Sok kacat lapul a szekrény mélyén? Ha nem akarjuk kidobni, de nincs időnk egyesével hirdetni, vagy egy bolhapiacon dekkolni az árusstand mellett, irány egy önkiszolgáló bolhapiac-áruház.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Táplálkozzunk egészségesen: a marketingcsapdák
Hogyan lehet viszonylag olcsón, egyszerűen, környezettudatosan étkezni, és hogyan kerülhetjük ki a szupermarketek, termékcsomagolások reklámcsapdáit? Ezúttal ez utóbbiról lesz szó.