Rainforest Alliance Verified™

Értékelésünk: Keresd!

Címkézett termék, szolgáltatás típusa:
Utazás, ökoturizmus

Címke célja: könyezetvédelem, társadalom

Itthon: nem láttuk még, te igen?

Tanúsító szervezet:
több szervezet, pl. Nepcon, RA-Cert, AfricaCert

Az 1986-ban alapított Rainforest Alliance egy nemzetközi non-profit szervezet, amely célul tűzte kis a trópusi erdők megőrzését. Olyan gazdaságilag és társadalmilag életképes fejlesztéseket támogatnak, amelyek megfelelő alternatívát jelentenek az esőerdőket pusztító legeltetés, turizmus, mezőgazdasági gyakorlatok és erdőégetés helyett. 
 
A vállalkozások, amelyek megfelelnek a szigorú fenntarthatósági követelményeknek jogosultak használnia Rainforest Alliance logóit, védjegyeit, hogy a termékeik és szolgáltatások 
 
A szervezet helyi közösségeknek és őslakos csoportoknak is segít létrehozni és működtetni olyan fenntartható turisztikai szolgáltatásokat és programokat, amelyek gazdaságilag kifizetődőalternatívát jelentenek az esőerdőirtások helyett. A képzéseken és minősítésen túl ösztönzik a vállalkozókat a helyi munkaerők alkalmazásra, és arra, hogy beszerzéseket a helyi termelők és vállalkozások bevonásával bonyolítsák. Azok a turisztikai szolgáltatók, amelyen bizonyítani tudják, hogy minimalizálják ökológiai lábnyomukat, támogatják a helyi közösségeket és kultúrát elnyerhetik a fenntartható turizmusért létrehozott Rainforest Alliance  Verified™ védjegy használatát.
 
A védjegyet a Sustainable Tourism Council (GSTC) együttműködésben ítélik oda. 
 
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében