OEKO-TEX® Standard 100plus

Értékelésünk: Keresd!

Címkézett termék, szolgáltatás típusa:
Ép test, Otthon és Iroda

Címke célja: könyezetvédelem, egészség, biztonság

Itthon: rendszeresen látjuk

Tanúsító szervezet:
OEKO-TEX®

Textil- és ruhaipari vállalatok számára létrejöttz OEKO-TEX® -„Bizalom a textíliában” követelményrendszer tudományosan megalapozott értékelési rendszer, amely alapján megítélhetők a textíliákban előfordulható problémás anyagok.

A felhasználó számára megbízható védjegy, a textil- és ruhagyártók részére pedig az ártalmas anyagok megítéléséhez egységes biztonsági mértékrendszer.

Az OEKO-TEX®Standard 100plus védjeggyel a textil- és ruhagyártó azzal a lehetőséggel rendelkezik, hogy a termékeit humánökológiai szempontokból optimalizálja, továbbá hogy a környezetbarát termelési feltételeket a végfelhasználó felé egy vizsgálati jellel bizonyítsa.

Ezzel a védjeggyel ellátott termékek károsanyag szempontjából ellenőrzöttek az OEKO-TEX® Standard 100 értelmében, és kizárólag környezetbarát, az Sustainable Textile Production (STeP) (korábbi elnevezésén OEKO-TEX® Standard 1000)  követelményeinek megfelelő üzemekben készültek.

Kritériumok

  • Káros anyag vizsgálat / terméktanúsítás az OEKO-TEX® Standard 100
  • Környezetvédelmi szempontból megfelelő és társadalmilag fenntartható
  • Ezen kívül bizonyítani kell, hogy a teljes termelési lánc, azaz egy termék előállításában (a textilgyártás minden fázisában) résztvevő minden vállalat maradéktalanul megfelel a Sustainable Textile Production (STeP) követelményeinek.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében