alap kinézet

System Messages

A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet az Agrármarketing Centrum (a volt Agrármarketing Centrum Közhasznú Társaság) működteti, amely 2008 februárja óta a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium költségevetési intézménye.

A védjegy célja az élelmiszer-előállítók védelme, a fogyasztók tájékoztatásán keresztül a fogyasztói döntések befolyásolása, az általános élelmiszer-fogyasztási kultúra fejlesztése, az élelmiszergyártók ösztönzése a minőségfejlesztésre és az országimázs erősítése.

A védjegyet pályázat útján lehet elnyerni, amelyet a KMÉ Bíráló Bizottság folyamatosan bírál el. A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy jól láthatóan jelzi, hogy az adott termék kiváló minőséggel bír, tulajdonságaiban kiemelkedik az áruházak polcain megtalálható áruk tömegéből. A pályázatra azok a Magyarországon élelmiszeripari termelést folytató cégek, kis-és középvállalatok jelentkezhetnek, akiknek élelmiszertermékei legalább egy tulajdonságukban kiemelkedők, megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak, valamint a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy kritérium rendszerének.

Az viszont nem derül ki egyértelműen, hogy mit tekintenek magyar terméknek.

Címke célja: 

társadalom

A tanúsító szervezet: 

Agrármarketing Centrum

Itthon: 

rendszeresen látjuk

Értékelésünk: 

Mindegy.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink