Találat a #kert, #Otthon és Iroda, #szobanövény, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Hagyma
A kétéves fejlődésű növény egész évben folyamatosan kapható. Tavasszal a friss hajtásokat újhagyma néven fogyasztjuk. Nyár elejére-közepére ebből lesz a „főzőhagyma”, majd szeptemberre a tárolható vöröshagyma.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Körte
A körte az almafélék családjába tartozik. Augusztus végétől újév utánig is élvezhetjük a kellemes gyümölcsöt. Amellett, hogy ízletes, táplálkozástani szempontból is számos előnye van.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Szilva
A rózsafélék családjába tartozó szilva és a vele fajazonos ringló a mandulával, barackkal áll rokonságban. Színét, formáját és ízét tekintve a legváltozatosabb gyümölcs. Nyár elejétől ősz végéig terem.
KONYHA ÉS KERT
Zab, köles, árpa – őszi receptek gabonából
Őssszel nem nehéz idénynövényekből főznünk, hiszen roskadásig vannak a pultok a piacokon. Bemutatunk néhány egyszerűen elkészíthető ételt.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Megnéztük az új, zászlós zöldség-gyümölcs jelzéseket a boltokban
Idén július 15-től minden nem előre csomagolt gyümölcs és zöldség esetében kötelező jelölni a boltokban, hogy melyik országból származik. A hazai termékeket pedig zászló jelzi, hogy jobban láthatóvá váljanak. Körbenéztünk néhány boltban, hogyan néz ki mindez a gyakorlatban, valóban segít-e a tájékozódásban a zászló, betartják-e a kereskedők az új szabályozást.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sárgadinnye
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #kert
- #kisbolt
- #piac
- #szezonális
- #Szupermarket
- #Zöldség-gyümölcs
Jellegzetes illatáról akár csukott szemmel is felismerhető. Június végétől szeptember elejéig kapható, de próbálkozhatunk saját termesztéssel is.
KONYHA ÉS KERT
Konyhai újrahasznosítás A-tól Z-ig
A konyhai újrahasznosítással csökkented az élelmiszerhulladékot, és a kreativitásodat is nap mint nap kiélheted.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kukorica
A csemegekukorica fagyasztva egész évben rendelkezésünkre áll. Használjuk salátába, kásák és levesek ízesítésére. De tegyük a szívünkre a kezünket: a vízben főtt csöves kukorica a forró nyarak alapvető tartozéka és bizonyítéka is egyben.
KONYHA ÉS KERT
Így grillezz, hogy egészséges maradj
Vendégségben, kerti sütögetéskor gyakran előfordul, hogy ádáz küzdelem alakult ki egy-egy jól megsült kolbászért, egy odapirult virsliért, pecsenye-foszlányért. Ha az ízére gondolunk, a rajongás érthető, mégis érdemes korlátok közé szorítani az efféle szenvedélyt, a túlsütött ételek túlzott fogyasztása ugyanis komoly kockázatokkal jár. Összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelni grillezéskor.
KONYHA ÉS KERT
Akár az erkélyeden is nőhet: újra a boltokban a ritka paradicsompalánták
A készlet erejéig idén újra kaphatóak az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet által nevelt, elfeledett tájfajta paradicsomok öko-palántái. Ezek azok a változatok, amelyek legjobban viselik a helyi időjárási- és talajviszonyokat, ízük, állaguk pedig tökéletesen passzol a hazai gasztronómiához.