Találat a #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Készíts kajás kisfilmet, és nevezz be egy nemzetközi versenyre!
Ízlés dolga címmel pályázat indult kisfilmeseknek. A felhívásra bárki jelentkezhet saját készítésű étel és kultúra témájú kisfilmmel. A nyertesek a júliusi Lago Film Fesztiválon mutathatják be alkotásaikat.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Amit a húsról tudni kellene – és amit tudni lehet
A legfontosabb jó tanács, amit egy fogyasztóvédő adhat: olvasd el a címkét! De mi van azokkal a termékekkel, amelyeket kimérve, szeletelve, pult mögül árulnak? Vegyük például a pulti húsokat és húskészítményeket…
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egy pincér véresre töm egy elegáns hölgyet
Miután kiderült, hogy a Tesco Magyarországon hízott májat ad el, annak ellenére, hogy ezen kegyetlen módon elöállított csemege az Egyesült Királyságban a Tesco üzleteiből száműzött, PETA Europe és PETA Deutschland e.V. arra kéri a támogatóit, hogy csatlakozzanak a kampányukhoz.
KONYHA ÉS KERT
A génmódosítás és a húsfogyasztás összefüggései
Az Európai Unió 2004 májusában oldotta fel a genetikailag módosított terményekre vonatkozó hatéves tilalmat, aminek következtében ma az Unió piacára kerülő, állatok takarmányozására szánt növények 75%-a – nagyrészt szója és kukorica – tartalmaz módosított géneket.
KONYHA ÉS KERT
Kételyeink a húsiparral szemben
Tartósítószerek, aromák, ízfokozók, enzimek, műfüst, szeparátorhús és radioaktív besugárzás – a modern élelmiszeripar diszkrét segítői és gazdaságilag jól átgondolt módszerei. Bár hivatalosan mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott módszerek biztonságosak, számos vizsgálat ad okot a kételkedésre.
KONYHA ÉS KERT
Ahogy egy hentes látja
Tóth Péterrel, egy kisvárosi húsbolt tulajdonosával beszélgettünk.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Komótos húsevők
- #Aktivista
- #Állatvédelem
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
A slow food nemzetközi öko-gasztro mozgalom, amelynek zászlaján egyszerre szerepel a jóízű étkezés, a természetes fajtagazdagság megőrzése és a helyi termelők támogatása. De mit tart ez az alternatív étkezési mozgalom a húsfogyasztásról?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A globális kereskedelem hálójában: halfogyasztás
Egy bevásárlóközpont fagyasztott halkínálatát vizsgálva a Tudatos Vásárló utánajárt, honnan érkeznek hozzánk a halak, és hogy mindez milyen környezetszennyezéssel jár.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Beteg állattartás
Intenzív, iparosított, gyárszerű – ezek a kifejezések jellemzik a legmodernebb állattartási módszereket.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A csirkék, a globalizáció és az Erdő Királya
Évente több mint 60 milliárd állatot vonnak tenyésztésbe globálisan. Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezetének (FAO) „A haszonállatok hosszú árnya” című, 2006-ban készült jelentése azt prognosztizálta, hogy a globális húsfogyasztás 2050-re a 2001-es évi fogyasztás több mint kétszeresére nő.