Találat a #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Mit főzzünk a babának? – Hat alapvető konyhai eszköz
Milyen eszközökre van szükség, ha a csomagolt bébiételek helyett inkább az otthon főzést választjuk?
KONYHA-KERT
Több kárt okoz, mint hasznot a szója II.
A szójafogyasztás növekedése számos egészségügyi problémát is felvet. A GM termékek nagy aránya a szóján belül, pedig tovább növeli a kockázati tényezők számát – írja az Ecologist cikk szerzője.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Növelik a cukorbetegség veszélyét a szennyező anyagok
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Hús, vegetáriánus
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Vegyi anyagok
Több vizsgálat szerint a cukorbetegség kialakulásában nem csak a táplálkozási és mozgási szokások játszanak kulcsszerepet, hanem a szervezetbe kerülő, nehezen lebomló (perzisztens) anyagok is.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Étkezési szokásaink növelik leginkább az ökológiai lábnyomunkat
Szektoronként vizsgálva földünk ökológiai lábnyomát kiderül, hogy hazánkban az átlaghoz képest jelentősen magasabb az élelmiszerfogyasztás környezetre gyakorolt negatív hatása.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
TVE mozi: Ahol a malac túr és a farkát se kurtítják
Mit eszünk húsvétkor? Nitritet, nitrátot, vagy igazi malacból készült 100%-os sonkát? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöldpók Alapítvány kisfilmje.
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Bio közétek –csak az elit nőhet fel ezen?
A közétkeztetés legjellemzőbb közönsége a gyerek, és a gyerek sokat közétkezik. A gyerekbe kéne a legkevesebb vegyszer. A bioélelmiszerekben van a legkevesebb vegyszer. A közétkeztetésben meg legkevesebb a bioélelmiszer.
FOGYASZTÓ, KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Jön az EU-s állatjóléti termékcímke
Az EU új termékcímkét vezetne be, amelynek segítségével a fogyasztók vásárláskor állatjóléti szempont alapján is dönthetnének egy-egy termék mellett vagy ellen.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Petíció a vegetarianizmusért
Az állattartás mintegy 50%-kal járul hozzá a globális klímaváltozáshoz, ezen felül az erdőirtás és egyéb környezetszennyezés jelentős okozója is.
KONYHA-KERT
Élelmiszer-biztonsági tanácsok házi disznóvágáshoz
Itt a tél, a házi disznóvágások ideje. Íme néhány tudnivaló a biztonságos húsfeldolgozás feltételeiről és a disznóvágás veszélyeiről.
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Előzzük meg a szalmonella-fertőzést!
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Hús, vegetáriánus
- #Megelőzés, tudnivalók, panasztétel
- #Zöldség-gyümölcs
Kérdezz-felelek a SZALMONELLA okozta megbetegedésekről
Lázzal, hasmenéssel, hányással járó kórképet hazánkban
leggyakrabban az élelmiszerhez kapcsolódó szalmonella okoz. Megfelelő
odafigyeléssel a betegség megelőzhető.