Találat a #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Mit főzzünk a babának? – Hat alapvető konyhai eszköz
Milyen eszközökre van szükség, ha a csomagolt bébiételek helyett inkább az otthon főzést választjuk?
KONYHA ÉS KERT
Több kárt okoz, mint hasznot a szója II.
A szójafogyasztás növekedése számos egészségügyi problémát is felvet. A GM termékek nagy aránya a szóján belül, pedig tovább növeli a kockázati tényezők számát – írja az Ecologist cikk szerzője.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Növelik a cukorbetegség veszélyét a szennyező anyagok
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Hús, vegetáriánus
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Vegyi anyagok
Több vizsgálat szerint a cukorbetegség kialakulásában nem csak a táplálkozási és mozgási szokások játszanak kulcsszerepet, hanem a szervezetbe kerülő, nehezen lebomló (perzisztens) anyagok is.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Étkezési szokásaink növelik leginkább az ökológiai lábnyomunkat
Szektoronként vizsgálva földünk ökológiai lábnyomát kiderül, hogy hazánkban az átlaghoz képest jelentősen magasabb az élelmiszerfogyasztás környezetre gyakorolt negatív hatása.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
TVE mozi: Ahol a malac túr és a farkát se kurtítják
Mit eszünk húsvétkor? Nitritet, nitrátot, vagy igazi malacból készült 100%-os sonkát? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöldpók Alapítvány kisfilmje.
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Bio közétek –csak az elit nőhet fel ezen?
A közétkeztetés legjellemzőbb közönsége a gyerek, és a gyerek sokat közétkezik. A gyerekbe kéne a legkevesebb vegyszer. A bioélelmiszerekben van a legkevesebb vegyszer. A közétkeztetésben meg legkevesebb a bioélelmiszer.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Jön az EU-s állatjóléti termékcímke
Az EU új termékcímkét vezetne be, amelynek segítségével a fogyasztók vásárláskor állatjóléti szempont alapján is dönthetnének egy-egy termék mellett vagy ellen.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Petíció a vegetarianizmusért
Az állattartás mintegy 50%-kal járul hozzá a globális klímaváltozáshoz, ezen felül az erdőirtás és egyéb környezetszennyezés jelentős okozója is.
KONYHA ÉS KERT
Élelmiszer-biztonsági tanácsok házi disznóvágáshoz
Itt a tél, a házi disznóvágások ideje. Íme néhány tudnivaló a biztonságos húsfeldolgozás feltételeiről és a disznóvágás veszélyeiről.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Előzzük meg a szalmonella-fertőzést!
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Hús, vegetáriánus
- #Megelőzés, tudnivalók, panasztétel
- #Zöldség-gyümölcs
Kérdezz-felelek a SZALMONELLA okozta megbetegedésekről
Lázzal, hasmenéssel, hányással járó kórképet hazánkban
leggyakrabban az élelmiszerhez kapcsolódó szalmonella okoz. Megfelelő
odafigyeléssel a betegség megelőzhető.