Találat a #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Sága Fini Mini pulykavirsli dietetikus szemmel
Az urbánus legendák ellenére a virsli közkedvelt étel, egyre több gyártó készít kifejezetten a kisgyerekeknek szóló kiszerelést is. Most a Sága Fini Mini pulykavirslit néztük meg közelebbről. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy mesés csomagoláson és gyerekkézbe passzoló kiszerelésen felül ad-e valami pluszt – mondjuk több húst, kevesebb adalékanyagot – egy hagyományos virslihez képest.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
A hal fele importból származik
Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás elérte az évi 4 kilogrammot, ennek a fele importból származik. Az európai tengeri országokban az egy főre jutó halfogyasztás jóval magasabb, eléri a 20 kilogrammot is.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egy nap hús nélkül
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Hús, vegetáriánus
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Zöldség-gyümölcs
Az utóbbi években terjed egy olyan kampány, amely húsmentes nap bevezetésére ösztönzi az embereket. Célja egészen egyszerű: magunkért, a környezetünkért, egy nap biztosan hús nélkül.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Halálra ítélve Európa utolsó tokhalai?
A Duna bulgáriai és romániai vízgyűjtő területein fennmaradt tokhal populációi a kihalás szélére kerülhetnek az illegális halászat és a kaviár-kereskedelem miatt. A WWF azonnali bevatkozást sürget.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Maradékmentes karácsony: mi legyen a töltöttkáposztából?
A minap meghívást kaptunk a Makifood Főzőiskola által szervezett Húsmentes Hétfő Vacsoraklubba, ahol a finom vega fogások mellett a tudatos bevásárlásról, a maradékok felhasználásáról és az ésszerű karácsonyi sütés-főzésről beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT
A húsfogyasztás környezeti hatásai
Az infografika nagyobb méretben letölthető itt.
KONYHA ÉS KERT
Idényreceptek júniustól augusztusig
Hűsítő leves, vega és húsos második, no meg desszert a nyár ízeiből: gazpacho, nagyidai káposztás ropogós, nyári gyümölcstorta.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tányértól az öltönyig: Halszálka a divatban
A halak gerincének mintázatát leginkább a tányérunkon szemlélhetjük meg egy jóízű vacsora után. De a halszálka nemcsak ételmaradék, hanem divattörténeti hős is, mely diadalmas utat járt be a szalonok világából elindulva.
KONYHA ÉS KERT
A tej élet, erő, egészség – vagy mégsem?
A tej alapélelmiszer, az utóbbi időben mégis nagyon sok ellentmondó információ kering vele kapcsolatban. Nem célunk letenni a garast egyik elmélet mellett sem, de összeszedtünk néhány pro és kontra érvet a tej és a tejtermékek fogyasztásával, és főként az egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban.
KONYHA ÉS KERT
Tipikus part menti halazókat teszteltünk
Még tartja vezető helyét a hekk, de már felúsztak a trónkövetelők a part menti halazókban. Nagy örömünkre a jobb falatozókban egyre több helyi halat kínálnak, de a környezettudatosságon van még mit javítani.