Találat a #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Hello hal – a balatoni hekk alternatívája
Nem csak halazók működtetését, de különleges halételeivel az édesvízi halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul a Hello hal. A Tisza-tónál, a tiszaörvényi halazóban jártunk.
KONYHA ÉS KERT
Hazai csirkehús-fogyasztási szokások
A hazai élelmiszerüzletekben a ’80-as évek eleje óta lehet bontott csirkét kapni, azóta a csirkemell és a csirkecomb vezeti az eladási listákat.
KONYHA ÉS KERT
Élelmiszer-biztonsági tanácsok húsvéti sonkához
Mindjárt húsvét, ideje beszerezni a húsvéti sonkát is, a tároláshoz s a feldolgozáshoz javaslunk néhány fontos szempontot.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A húsfogyasztás súlyos következményei
Egy annyira hétköznapi dolog, mint az étkezési szokásaink, sokkal nagyobb hatással bírnak, mint az elsőre gondolnánk. A húsfogyasztásunk mértéke nem csak, hogy az egészségünknek nem jó, de a környezetre nézve is rendkívül káros.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Minden, ami hal
Összeszedtünk a halakkal, tenger gyümölcseivel kapcsolatos néhány tippet, terméktesztet, piaci körképet.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vehetsz fenntartható halászatból származó halat
A túlhalászás a világtengereken zajló halászat által okozott egyik legsúlyosabb probléma. Szétnéztünk a szupermarketekben, hogy tudatos vásárlóként milyen választási lehetőségünk van. Sok boltban található MSC minősítésű termék. Válasszuk inkább ezeket!
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Virágzik az ételmegosztó mozgalom
Csupán négy hónapja kezdte meg működését a Leuven Food Sharing mozgalom, és máris 3600 résztvevője van. A csoport tagjai szabadon árusíthatnak, vásárolhatnak vagy ajándékozhatnak egymásnak otthon készített ételeket közös étkezésre vagy akár elvitelre.
KONYHA ÉS KERT
Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!
Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!
KONYHA ÉS KERT
7 tipp a fenntartható étkezéshez
Több zöldség, hüvelyes és helyi alapanyag, tervezés, adagolás – csak néhány tipp, hogyan lehet nem csak egészséges de környezetkímélőbb az étkezésed.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Halat, de melyiket?
Karácsony = halszezon.Tippek és tanácsok fenntartható halválasztáshoz.