Találat a #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT
Hello hal – a balatoni hekk alternatívája
Nem csak halazók működtetését, de különleges halételeivel az édesvízi halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul a Hello hal. A Tisza-tónál, a tiszaörvényi halazóban jártunk.
KONYHA-KERT
Hazai csirkehús-fogyasztási szokások
A hazai élelmiszerüzletekben a ’80-as évek eleje óta lehet bontott csirkét kapni, azóta a csirkemell és a csirkecomb vezeti az eladási listákat.
KONYHA-KERT
Élelmiszer-biztonsági tanácsok húsvéti sonkához
Mindjárt húsvét, ideje beszerezni a húsvéti sonkát is, a tároláshoz s a feldolgozáshoz javaslunk néhány fontos szempontot.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
A húsfogyasztás súlyos következményei
Egy annyira hétköznapi dolog, mint az étkezési szokásaink, sokkal nagyobb hatással bírnak, mint az elsőre gondolnánk. A húsfogyasztásunk mértéke nem csak, hogy az egészségünknek nem jó, de a környezetre nézve is rendkívül káros.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Minden, ami hal
Összeszedtünk a halakkal, tenger gyümölcseivel kapcsolatos néhány tippet, terméktesztet, piaci körképet.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Itt vehetsz fenntartható halászatból származó halat
A túlhalászás a világtengereken zajló halászat által okozott egyik legsúlyosabb probléma. Szétnéztünk a szupermarketekben, hogy tudatos vásárlóként milyen választási lehetőségünk van. Sok boltban található MSC minősítésű termék. Válasszuk inkább ezeket!
KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Virágzik az ételmegosztó mozgalom
Csupán négy hónapja kezdte meg működését a Leuven Food Sharing mozgalom, és máris 3600 résztvevője van. A csoport tagjai szabadon árusíthatnak, vásárolhatnak vagy ajándékozhatnak egymásnak otthon készített ételeket közös étkezésre vagy akár elvitelre.
KONYHA-KERT
Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!
Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!
KONYHA-KERT
7 tipp a fenntartható étkezéshez
Több zöldség, hüvelyes és helyi alapanyag, tervezés, adagolás – csak néhány tipp, hogyan lehet nem csak egészséges de környezetkímélőbb az étkezésed.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Halat, de melyiket?
Karácsony = halszezon.Tippek és tanácsok fenntartható halválasztáshoz.