Találat a #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Ha hétfő, akkor vega
Sir Paul McCartney „vegetáriánus hétfőket” javasol a klímaváltozás legfőbb felelőse, a széndioxid-kibocsátás ellen.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Környezetkímélő halcsali
Környezetkímélő halcsalit fejlesztett ki Európa egyik legnagyobb haleledelgyártó magyarországi cége, a termék már piacra is került.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Sérülékeny küldemény
A Fauna és a Fehérkereszt Állatvédő Liga aktivistái tegnap Szegeden demonstráltak a kegyetlen és szükségtelen hosszú távú vágóállat-kereskedelem ellen.
KONYHA ÉS KERT
Biohal
Magyarország hagyományosan halas ország, bár újabban viszonylag kevés halat eszünk, s sokszor az is importból származik. Jó hír viszont, hogy lehet kapni már biohalat is. De mi is ez pontosan?
KONYHA ÉS KERT
A fokozott húsfogyasztás világméretű kockázatai
Az állati termékek fogyasztása, amely az Állategészségügyi Világszervezet (ÁVSZ) előrejelzése szerint 2020-ig 50 százalékkal nő a jelenlegi szinthez képest, komoly egészségügyi kockázatokkal jár és veszélyezteti a környezetet.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Brit sztárszakács a nagyüzemi csirketartás ellen
A nagyüzemi baromfitenyésztés ellen indít kampányt Jamie Oliver. A brit sztárszakács péntek este, főműsoridőben szembesítette a Cannel 4 brit kereskedelmi tévéadó nézőit a nagyüzemi csirketartás körülményeivel.
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: sonka
Számtalan felvágottat, szendvicsbe való húskészítményt fogyasztunk nap mint nap. Úgy tűnhet, ezek közül a sonka az egyik legegészségesebb, de vajon igaz-e ez? Egyáltalán, mi a sonka? Legújabb terméktesztünkben szeletelt sonkákat vizsgáltunk.
KONYHA ÉS KERT
Étrendünk sötét oldala
A Mental Health Foundation által készített tanulmány szerint az elmúlt
ötven évben alapjaiban változtak meg táplálkozási szokásaink és
táplálékaink, a megváltozott élelmiszerek hatására pedig felborult
szervezetünk évszázadok alatt kialakult, kényes vitamin- és
zsírsav-egyensúlya. Mindez bizonyíthatóan negatív hatással van mentális
állapotunkra és egészségünkre.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Állati eredetű élelmiszer-adalékanyagok
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszeradalékok kémiai anyagok. Ennek ellenére számos közülük állati vagy növényi eredetű, sőt, némely esetben az előállítás állati eredetű anyagok használata nélkül nem lehetséges.
KONYHA ÉS KERT
Hús, hús, hús – Moziban a Megetetett társadalom
A héten a magyar mozik műsorukra tűzik a Megetetett társadalom című filmet. Beszéljünk hát a húsról: hogyan is fizetünk rá!