Találat a #Hús, vegetáriánus, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
A tej élet, erő, egészség – vagy mégsem?
A tej alapélelmiszer, az utóbbi időben mégis nagyon sok ellentmondó információ kering vele kapcsolatban. Nem célunk letenni a garast egyik elmélet mellett sem, de összeszedtünk néhány pro és kontra érvet a tej és a tejtermékek fogyasztásával, és főként az egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban.
KONYHA ÉS KERT
Tipikus part menti halazókat teszteltünk
Még tartja vezető helyét a hekk, de már felúsztak a trónkövetelők a part menti halazókban. Nagy örömünkre a jobb falatozókban egyre több helyi halat kínálnak, de a környezettudatosságon van még mit javítani.
KONYHA ÉS KERT
Egyél több zöldséget!
Nyersen, párolva, főve – zöldségből és gyümölcsből minden évszakban ínycsiklandó színkavalkád varázsolható az asztalra.
KONYHA ÉS KERT
Indiai vega főzőtanfolyamok Budapesten
A vegaság nem lemondás. Sőt a megfelelően összeállított menü nemcsak ínycsiklandó, hanem laktató is – állítja a népszerű budapesti vega főzőtanfolyam vezetője, Hémangi dévi dászi.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Az egészségkonyhát vivő háztartásokban is előfordul, hogy a főzőedényekre kevesebb hangsúly esik. Pedig érdemes ezeket is tudatosan kiválasztani, nem csak a belevalót. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban használt típusokat és utánanéztünk, mit lehet tudni róluk élelmiszerbiztonsági szempontból.
KONYHA ÉS KERT
Erre figyeljünk vegetáriánus étrend kialakításakor
A vegetáriánus életmód egyre népszerűbb világszerte, elsősorban az egészséges életmódra való törekvés terjedése miatt. A körültekintés és a tudatosság azonban itt is fontos, mivel a rosszul összeállított vegetáriánus étrend kimondottan káros is lehet a szervezet számára.
KONYHA ÉS KERT
Egyen-e a gyerek halat?
Japánban törvény írja elő, hogy az iskolai menzán minden héten kell lennie halételnek. A magyar iskolásoknak meg szerencséjük van, ha néhanapján találkoznak egy kis gyatra minőségű majonézes rántott sütőhallal.
KONYHA ÉS KERT
Egészséges és finom ételek a kísérleti menzákon
A szokványos 30-40 féle étel helyett mintegy ötszázat próbálhattak ki öt iskola diákjai a tavaly indult menzareform keretében. Buday Péterrel, a Larus étterem séfjével, a program vezetőjével beszélgettünk az elmúlt év tapasztalatairól.
KONYHA ÉS KERT
Halvásárlás és -előkészítés fortélyai
Sok háziasszony meghitt kapcsolatban van a hentesével. De ahogy jó húst, úgy jó halat is csak bizalmi alapon lehet vásárolni. Most két szakértő avat be minket a halvásárlás minden titkába.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Nem hiába szakított Ken Barbie-val
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #multik
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Az idei nyár „nagy híre” volt, hogy Ken szakított Barbie-val, miután fény derült a divatbaba környezetpusztító magatartására. A legújabb hír szerint viszont úgy tűnik, hogy a szerelmi dráma nem volt hiábavaló. A Barbie gyártója, a Mattel vállalta, hogy felhagy az esőerdőirtással.