Találat a #Hús, vegetáriánus, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
A hal fele importból származik
Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás elérte az évi 4 kilogrammot, ennek a fele importból származik. Az európai tengeri országokban az egy főre jutó halfogyasztás jóval magasabb, eléri a 20 kilogrammot is.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egy nap hús nélkül
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Hús, vegetáriánus
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Zöldség-gyümölcs
Az utóbbi években terjed egy olyan kampány, amely húsmentes nap bevezetésére ösztönzi az embereket. Célja egészen egyszerű: magunkért, a környezetünkért, egy nap biztosan hús nélkül.
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Így segíts a madaraknak télen
Ma még nem aktuális, de néhány hét múlva talán időszerű lesz, hogy elgondolkodjuk a madarak téli etetésén. Ez különösen a havas, fagyos időszakban fontos, mert a megfagyott hó miatt nem jutnak elég táplálékhoz.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Halálra ítélve Európa utolsó tokhalai?
A Duna bulgáriai és romániai vízgyűjtő területein fennmaradt tokhal populációi a kihalás szélére kerülhetnek az illegális halászat és a kaviár-kereskedelem miatt. A WWF azonnali bevatkozást sürget.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Fish Fight: A megafonos tévészakács újra akcióban
A fenntartható életmód mellett kampányoló tévészakács, Hugh Fearnley-Whittingstall legutóbbi, a pocsékoló halászat ellen indított akciója finisbe tart. Talán sikerül elérni, hogy ne dobják vissza döglödten a kifogott zsákmány felét.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Maradékmentes karácsony: mi legyen a töltöttkáposztából?
A minap meghívást kaptunk a Makifood Főzőiskola által szervezett Húsmentes Hétfő Vacsoraklubba, ahol a finom vega fogások mellett a tudatos bevásárlásról, a maradékok felhasználásáról és az ésszerű karácsonyi sütés-főzésről beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT
A húsfogyasztás környezeti hatásai
Az infografika nagyobb méretben letölthető itt.
KONYHA ÉS KERT
Idényreceptek júniustól augusztusig
Hűsítő leves, vega és húsos második, no meg desszert a nyár ízeiből: gazpacho, nagyidai káposztás ropogós, nyári gyümölcstorta.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tányértól az öltönyig: Halszálka a divatban
A halak gerincének mintázatát leginkább a tányérunkon szemlélhetjük meg egy jóízű vacsora után. De a halszálka nemcsak ételmaradék, hanem divattörténeti hős is, mely diadalmas utat járt be a szalonok világából elindulva.
BOLYGÓ
Készíts saját filmet a Green Go fesztiválra!
Lenyűgöző képsoraiddal, vagy kreatív animációddal megmutatnád, milyen károkat szenvedünk el a biológiai sokféleség elvesztése vagy klímaváltozás miatt? Részt vennél egy új nemzetközi mozgalomban? Ha a válaszod igen, a Green Go fesztiválon a helyed! Terjeszd környezetvédelmi üzeneted!