Találat a #Hús, vegetáriánus, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Te is tehetsz azért, hogy a gyereked szeresse az ovit, sulit!
- #Állatvédelem
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Számos környezetvédelmi, hagyományőrző vagy toleranciát segítő foglalkozás szervezői már “házhoz mennek”. Tudatos szülőként ne várjunk mindent a pedagógustól. Szervezzünk mi magunk a gyerkőc óvodájába, iskolájába alternatív foglalkozásokat. Íme néhány izgalmas program.
KONYHA ÉS KERT
Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!
Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!
KONYHA ÉS KERT
7 tipp a fenntartható étkezéshez
Több zöldség, hüvelyes és helyi alapanyag, tervezés, adagolás – csak néhány tipp, hogyan lehet nem csak egészséges de környezetkímélőbb az étkezésed.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Halat, de melyiket?
Karácsony = halszezon.Tippek és tanácsok fenntartható halválasztáshoz.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Az ENSZ is a kis léptékű mezőgazdaságot ajánlja
Az ökológiai módszerek segíthetnek a világméretű éhezés és alultápláltság megállításában a szakértők szerint.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Közösségi kert és közösségi mezőgazdálkodás egyben
Átmeneti gyönyörűséget találtunk a közösségi kert és a közösségi mezőgazdálkodás között Berlin határában. Interjú a Bauerngarten gazdájával és képek a spirálkertekről.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Ilyen egy fenntartható fesztivál
A S.U.N. fesztivál egyik fontos missziója, hogy felhívja az emberek figyelmét olyan témákra, mint a fenntartható fejlődés, permakultúra, környezetbarát építkezés és a pszichedelikus kultúra. A szervezők ezért a 6 napos zenei fesztivált a környezettel kapcsolatos programokra építették. Július 27-ig még élőben is megnézhetitek, milyen egy fenntartható feszt.
KONYHA ÉS KERT
10 lépés a fenntartható élelmiszerfogyasztás felé
- #Bio
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Shopping consciously
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Nem csak egészségügyi szempontból érdekes, hogy mi kerül a tányérra. A gazdasági, társadalmi hatások legalább olyan fontosak, így érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen élelmiszert vásárolunk. Az alábbi útmutató segít a fenntartható, környezettudatos és etikus élelmiszerfogyasztás kialakításában.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Van értelme a párizsinak?
Belegondoltatok már, hogy mennyi felesleges dolgot tesznek a párizsiba, és milyen drága, ha előrecsomagolva vesszük meg? Mi van benne, és mit vehetünk helyette? Utánaszámoltunk.
KONYHA ÉS KERT
Tanuljuk újra nagyanyáink konyhatechnológiáját
Nem is gondolnánk, hogy a régi, tradicionális konyhatechnológia milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően. Melyek ezek, és miért érdemes használni őket?