Találat a #Hús, vegetáriánus, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt a pálmaolaj-ellenes reklámfilm, amit betiltottak Angliában
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Kommunikáció
- #Reklám
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Televízió, média
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Az Egyesült Királyságban nemrég nagy vihart kavart, hogy betiltották az Iceland szupermarkethálózat zseniálisan aranyos, orángutános tévéreklámját, ami a pálmaolaj-ipar pusztításait mutatja be. A hirdetés online viszont megnézhető, és tarol a közösségi médiában is.
KONYHA ÉS KERT
Helyi gazdákra épít az egyik legismertebb hazai étterem
A jó étterem a jó alapanyagoknál kezdődik, ezt vallja a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa és séfje. Elzarándokoltunk Szemesre, hogy a saját szemünkkel lássuk, mit csinál a helyi gazdák termékeiből az étterem világhíres konyhája. Megismerkedtünk azzal a gazdával is, aki nélkül nem lenne bab a Kistücsökben.
DROGÉRIA, KONYHA ÉS KERT
Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere
Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.
DROGÉRIA, KONYHA ÉS KERT
Itt ehetsz friss, édesvízi halat nyáron: halsütők, halbisztrók országszerte
Kóstoltál már harcsagiroszt, pontycsipszet vagy halburgert? Tesztelésre érdemes helyeket mutatunk, amelyekben egy a közös: mindenhol édesvizi halból (is) készül a menü, ráadásul a legtöbb helyen friss, helyi halból.
BOLYGÓ, DROGÉRIA, KONYHA ÉS KERT
Böjtölj velünk: szevasz nejlonzacskó, csá szívószál!
Tudatos Vásárlóként idén olyan böjtbe kezdhetünk, amitől nem csak a mi szervezetünk, de a Föld is megtisztul: húsvétig megvonunk magunktól néhány olyan dolgot, amiket valójában a hátunk közepére se kívánunk. Válassz te is magadnak böjtölnivalót a listánkról!
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
3 alapanyag – 10 okosság
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kókuszzsír és pálmaolaj – a szépség és a szörnyeteg?
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
Környezettudatos fogyasztóként tudjuk, mennyi pusztítással jár a pálmaolaj-előállítás a távol-keleti esőerdőkben. A kókuszzsír eközben szuperélelmiszerként virít a polcokon. Mi a különbség köztük, ha a környezeti és ha az egészségünkre gyakorolt hatásokat nézzük?
KONYHA ÉS KERT
A második otthon: Szelence Café
Az enteriőrt elnézve akár az Amélie csodálatos élete c. film forgatási helyszínére is pályázhatna a Vérmező szomszédságában működő Szelence Café.
DROGÉRIA, KONYHA ÉS KERT
Boldog pisztrángok Tahitótfaluból
A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Az etikus bor Dél-Afrikából folyik
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Természetvédelem, biodiverzitás
A Fairtrade logót leginkább a csokoládén, kávén és kakaón látjuk, pedig a védjegy több mint 35 ezer féle termékre kerül rá évente. Boros palackokra is. A világ legnagyobb Fairtrade bor termelője Dél-Afrika.

