Találat a #Helyi élelmiszer címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Mángold
Kevesen tudják, hogy egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa. Ha nincs kertünk, sebaj, balkonláda is tökéletes a termesztésére. De mit tud még?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A szolidaritás alap a közösségi gazdaságokban
Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól és azoknak, akiket érdekel ez a helyi élelmiszerbeszerzési lehetőség. Tizenkét részes cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben a szolidaritással foglalkozunk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Néhány nap és ősgabona liszteket vehetünk a Lidl boltokban
A napokban kerülnek a Lidl-boltokba a hazai bio-termesztésből származó egészséges és különleges ízvilágú tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek. Miért jó hír ez?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Miért átalánydíj a részesedés ára a közösségi gazdaságokban?
Miért átalánydíjat fizetünk a közösségi gazdaságban? Hogy kalkulál a gazda? A részesedésen túl, mit kapsz még a pénzedért?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Kihez fordulj? Kommunikáció a közösségi gazdaságokban
Kihez fordulhatsz kérdéseiddel egy közösségi gazdaságban? Melyik kommunikációs csatorna mire jó? Hogy oldd meg a felmerülő problémákat?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Hogyan segítheted tagként a közösségi gazdaságod?
Hogyan segítheted tagként a közösségi gazdaságod? Mire figyelj? Kik a közösségi gazdaságok szereplői? Mit csinált a tag és mit a gazda? 12 részes cikksorozatunkban a közösségi gazdaságok működésének sajátosságait mutatjuk be.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Póréhagyma
A póréhagyma méltatlanul mellőzött növény, pedig remek vas-, kalcium-, kálium-, cink-, mangán- és szelénforrás. Receptek.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sütőtök
A gőzölgő, felszínén cukorcseppeket forraló tökhús az őszi-koratéli esték elmaradhatatlan része. Mitől egészséges? Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle? Új, 5 elemes curry recepttel!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Szezonális étkezés – Mit kapunk a részünkért?
Tizenkét részes cikksorozatunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól és azoknak, akiket érdekel ez a helyi élelmiszerbeszerzési lehetőség. Ebben a részben a szezonalitással foglalkozunk.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sárgarépa
Folyamatosan és olcsón kapható, közkedvelt zöldség, amit édeskés íze miatt nyersen is szívesen fogyasztunk. Termesztésével kezdő kertészek is bátran próbálkozhatnak.