Találat a #GoEAThical, #kirándulás, #ofof, #szezonális címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Hogy ne vegyünk hamisított mézet, ha még a labor sem látja a különbséget?
A méz a harmadik leggyakrabban hamisított termék a világon. Kik és hogyan csinálják? És hogy lehetünk biztosak benne, hogy tényleg méz van az üvegben? Fulmer Takács Ferenc méhészt, az Egyesület az Európai Méhekért elnökét kérdeztük.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Követelj velünk szigorú jogszabályt az élelmiszerláncokra!
Küldj velünk levelet az Európai Bizottság tagjainak, követeljünk szigorú európai szabályozást, hogy élelmiszerünk ne emberi jogi jogsértések és környezetkárosítás árán jusson el hozzánk!
KONYHA ÉS KERT
Liszt kisokos – melyiket válasszam?
Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: rétes, fogós, Graham, durum – melyik liszt mire jó? Melyiket miért és mihez használjunk?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken
A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.
KONYHA ÉS KERT
Készítsd magad! Fűszersók, ételízesítők házilag fűszernövényekből
Itt az ideje betakarítani a balkonon nevelt fűszernövényeket. Kétszítsünk fűszersót, ételízesítőt, ízesített olajat házilag! Bajzák Anna, a Zöldítők balkonkertész oktatójának tanácsai.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Eper, szőlő, bogyós gyümölcsök – ezekben van a legtöbb vegyszerkoktél
2021-ben is kijött, mennyi növényvédőszer maradvány van az európai uniós élelmiszerekben. Több mint 1/4-ük tartalmazott többféle szermaradékot is, az együttes hatást pedig nem ismerjük.
KONYHA ÉS KERT
Kert az ablakpárkányon: tippek, ha se kerted, se balkonod
Nincs kerted, nincs balkonod, az ablakod is árnyékos? Fedezd fel az ízes és aromás mikrozöldek világát, egyél vegyszermentes, friss, vitamindús mikrozöldeket a párkányodról!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Érdemes megvárni a magyar dinnyét? – a tudatos vásárlók megmondták
Idén sokára ért be a hazai görög- és sárgadinnye. Mi is alig bírtuk már kivárni, így a júliusi #gyorskörben is a dinnye került terítékre. Arra voltunk kíváncsiak, kivárják-e a hazai görögdinnyét a tudatos vásárlók? Azt is megtudtuk, meddig tart idén várhatóan a dinnyeszezon.
BOLYGÓ, DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Környezettudatos életmód 5 lépésben Eke Angélával
Eke Angéla szabadúszó-színművész a Tudatos Vásárlóknak elmondta, mit tesz a mindennapokban a fenntarthatóságért.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kevesebb kávé és csokoládé lesz Európában a klímaváltozás miatt
A kávé és kakaó termőterületeit egyre sűrűbben sújtják aszályok, de a pálmaolaj és az EU-ban takarmányként használt szójabab is veszélyben van. Ráadásul a helyzet még a vázoltnál is rosszabb lehet.