Találat a #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Lakóhely, környék, #Otthon és Iroda, #TVE Hírek címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Mit gyűjt az Ikea, az Aldi, a Spar a tetőn?
Hogyan teljesítenek a hazai nagy kereskedelmi láncok, ha megújuló energiáról van szó. Vannak-e zöld megoldások az CBA, Spar, Metro, Aldi áruházakban? A 15 legnagyobbnak tettünk fel kérdéseket.
Zöld Otthon mindenkinek
Teszt: mosógép
36 mosógépet tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgáltuk, hogy mennyire jól tisztítják a ruhát a készülékek, milyen jól öblítenek, centrifugálnak és mindeközben mennyi áramot és vizet fogyasztanak.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Iskolás vagy? Ne dobd ki az uzsonnád, tedd ételgyűjtő dobozba!
Hogyan lehet egy iskoláskorú gyermeknek megmutatni az adakozás fontosságát és megéreztetni vele, hogy a pazarlás nem menő? Erre megoldás, ha ahelyett, hogy kidobnák, megmaradt tízóraijukat, uzsonnájukat beteszik egy Enni adok adománydobozba.
Zöld Otthon mindenkinek
Teszt: hűtőszekrény, fagyasztó
57 kombinált hűtőt és 10 fagyasztót tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Így a korábban tesztelt termékekkel már összesen 167 termék adatlapja (20 márkától) segíti a fogyasztókat a hűtőszekrény vásárlásban.
Uncategorized
Legyél a TVE terméktesztes munkatársa!
A Tudatos Vásárlók Egyesülete munkatársat keres az alábbi pozíció betöltésére: Projektasszisztens – termék- és szolgáltatástesztek.
Uncategorized
Legyél a TVE technológiai fejlesztés koordinátora!
A Tudatos Vásárlók Egyesülete munkatársat keres az alábbi pozíció betöltésére: Projektmenedzser – technológiai fejlesztések koordinációja.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere
Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogyan lehetünk hatékonyabbak a munkában? – Flow a munkahelyen
Csíkszentmihályi Mihály, a flow atyja szerint, a XXI. század legsikeresebb cégei és nemzetei azok lesznek, amelyek lehetőséget teremtenek az embereknek, hogy kiteljesedjenek a flowban. Íme néhány technika, hogyan lendülhetsz át flowba munka közben akkor is, ha a munkáltatód még sose hallott erről.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Jöjjön a boldogság! – mikro-flow technikák gyakorlati alkalmazása
Cikksorozatunk legújabb részében bemutatunk egy sor olyan technikát, amelyekkel a napi apró bosszúságokat pozitív élménnyé alakíthatjuk, és olyan tevékenységeket, amelyek nagy valószínűséggel a flow irányába lendíthetnek.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Itt ehetsz friss, édesvízi halat nyáron: halsütők, halbisztrók országszerte
Kóstoltál már harcsagiroszt, pontycsipszet vagy halburgert? Tesztelésre érdemes helyeket mutatunk, amelyekben egy a közös: mindenhol édesvizi halból (is) készül a menü, ráadásul a legtöbb helyen friss, helyi halból.