Találat a #Fogyasztás, #Fogyasztáspszichológia, #Otthon és Iroda, #Papír, írószer címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tippek környezetbarát és etikus húsvéthoz
Összeszedtünk néhány tippet, hogy a húsvéti készülődés valóban öko, etikus és tudatos legyen, aminek nem csak a család örül, de a nyuszik, a tyúkok, és a környezetünk sem bánja.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Te bedőlsz a boldog tyúkoknak?
Tojásvásárláskor mennyire hat ránk a dobozokat borító képeken az egészségtől kicsattanó, szabadon futkározó tyúkok, virágzó rétek látványa? Teszteld magad, bedőlsz-e a boldog tyúkoknak!
KONYHA ÉS KERT
Végre egy jó hír: kevesebb élelmiszert dobunk ki
4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben, de fejenként még így is évi 65 kg/fő az átlagos pazarlás – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felméréséből. Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül.
FOGYASZTÓ
Így vásárolunk a koronavírus járvány 2. hullámában
A COVID-19 járvány megjelenése előtt megszokott vásárlási szokások valamelyest visszarendeződtek, de bizonyos változásokat megtartottunk. Kevesebb időt töltünk az élelmiszerboltokban, és kevésbé ötletszerűen vásárolunk. Nem bóklászunk: pakolunk és megyünk – ez derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.
FOGYASZTÓ
Megváltozott vásárlási szokások, az akciók után az egészség a legfontosabb
Hosszú távon minden második ember fogyasztási szokásait átalakítja az egészségügyi vészhelyzet világszerte – derül ki az Ernst & Young több mint 14 ezer fős nemzetközi kutatásából. A krízist követően a vevők egy meghatározó része visszatérne a megszokott életviteléhez, de ők se bíznak abban, hogy ez maradéktalanul megvalósulhat.
KONYHA ÉS KERT
Városi veteményes: mi kerülhet a balkonládába?
4 kedvelt és könnyen kezelhető, ehető növény, amit bárki képes az erkélyen is termeszteni. Hogyan legyen városi veteményesünk?
KONYHA ÉS KERT
Városi veteményes: fűszerkert az ablakban
Fűszer- és gyógynövényeket termeszteni nagyon egyszerű, és a legjobb benne, hogy néhány cserép vagy balkonláda is elég hozzá. Merjünk belevágni!
DIVAT, FOGYASZTÓ
Zöld vásárlás kontra fogyasztáscsökkentés – melyiktől lesz boldog az Y-generáció?
Az Y-generáció, másnéven a millenniumiként is emlegetett, 1981-1995 között született nemzedék a fogyasztói társadalom húzórétege. Fogyasztási szokásai komoly hatással vannak bolygónkra. Miként befolyásolja a kulturálisan beépült anyagias szemléletmód az Y-generáció környezettudatos viselkedését? Boldogít-e a zero waste? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az Arizonai Egyetem kutatói.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
“Az a biztos, ha én csomagolok nekik” – megnéztük, mit lehet enni az iskolabüfékben
- #betegség
- #E-számok
- #Egészség
- #életmód
- #Ép test
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #gyerek
- #gyógyulás
A gyermekkori elhízásnak súlyos, életre szóló hatásai lehetnek, ezért az egészséges táplálkozást nem lehet elég korán elkezdeni. Magyarországon ráadásul, a legutóbbi adatok szerint minden ötödik gyerek túlsúlyos. De mit sem ér a szülői aggodalom, ha a gyerekek az iskolai büfékben szerzik be a reggelit, tízórait, uszonnát, és általában az összes köztes nassolnivalót. Megnéztük, változott-e a helyzet, amióta a kormány szabályozta, mit árusíthatnak az iskolai büfék és és automaták.