Találat a #fenntartható életmód, #háztartás zöldítés, #Helyi élelmiszer, #hulladékcsökkentés címkére
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Boldog pisztrángok Tahitótfaluból
A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.
KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Csendes Art N Craft: hazai portékák kincsesbányája
Az eredetileg Pesti Szatócs néven induló mesebeli boltocska egyedi színfoltja a Károlyi-kert környékének. A különleges kerámiák, használati tárgyak rajongóinak erősen ajánlott legalább egyszer ellátogatni ide.
KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Hokedli: gasztroélmény főzelékből
- #Bio
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Lakóhely, környék
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.
KONYHA-KERT
Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban
A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk.
KONYHA-KERT
Teszt: halbisztrók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 budapesti halbisztrót tesztelt. Azt vizsgáltuk, hogy kiderül-e honnan hozzák a felszolgált halat, hányféle halat ehetünk, mennyire hulladékmentes a tálalás, kapunk-e csapvizet.
KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
40 fok, gyerekmunka – aszalt paradicsom szinte ingyen
Kipróbáltuk, hogy készíthetünk aszalt paradicsomot olcsón, a csillagászati áron kínált bolti helyett. Kihasználtuk a kánikulát és a gyerekmunkát. Képes beszámolónk következik.
KONYHA-KERT
Mintha hetente egy fél kilós kenyeret kidobnánk
Magyarországon fejenként 33 kg élelmiszer kerül a kukába minden évben, ez több mintha hetente egy fél kg kenyeret kidobnánk. Komoly problémának tartjuk, mégsem gondoljuk végig az élelmiszerhulladék kérdését – derült ki a NÉBIH kutatásából.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Milyen halat eszik a magyar?
Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, azt mondjuk, szeretjük, mégis mi esszük belőle a legkevesebbet az EU-ban, mert szálkás, zsíros, drága, gyanús. A magyar ember és a hal kapcsolata megdöbbentően ellentmondásos. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról? Mi az, amit egyáltalán ne együnk?
KONYHA-KERT
Itt vehetsz hazai halat: mirelittől a halchipsig
Nyáron szívesebben eszünk könnyű fő ételt, aminek alapja a szárnyasokon kívül hal is lehet. Ám a vízparti hekkezésen túl is van élet. Összegyűjtöttük hol tudsz magyarországi mirelit vagy élőhalat vásárolni, vagy helyben megkóstolni egy-egy különleges fogást.
KONYHA-KERT
Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.