Találat a #Étel-ital, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Mángold
Kevesen tudják, hogy egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa. Ha nincs kertünk, sebaj, balkonláda is tökéletes a termesztésére. De mit tud még?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Póréhagyma
A póréhagyma méltatlanul mellőzött növény, pedig remek vas-, kalcium-, kálium-, cink-, mangán- és szelénforrás. Receptek.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sütőtök
A gőzölgő, felszínén cukorcseppeket forraló tökhús az őszi-koratéli esték elmaradhatatlan része. Mitől egészséges? Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle? Új, 5 elemes curry recepttel!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sárgarépa
Folyamatosan és olcsón kapható, közkedvelt zöldség, amit édeskés íze miatt nyersen is szívesen fogyasztunk. Termesztésével kezdő kertészek is bátran próbálkozhatnak.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Burgonya
Cleopatra, Agata, Rózsa. Katica, Sarolta, Luca – mind-mind egy-egy burgonyafajta neve. Melyikből mit főzzünk, mitől egészséges?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csicsóka
A csicsóka az elmúlt években újra hódít: neves séfek is étlapjukra tűzték a bámulatosan sokoldalú növényt. Igazi klímaharcos és emberbarát: levelétől a gyökeréig felhasználható.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Naspolya
A napjainkban ritkaságnak számító naspolya közeli rokonai az alma és a körte. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Naspolya alapanyaggal készülő könnyű receptek.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Őszibarack
A hamvas héjú őszibarack július közepétől szeptember elejéig kapható nyersen a piacon. Húsa zöld, sárgásfehér, sötétvörössel áttört zöldesfehér színekben pompázik. Magvaváló és duránci fajtái egyaránt kedveltek.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Málna
Ki ne szeretné az édes, de mégis kicsit savanykás málna mámorító ízét? Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljunk? Hogyan termesszük?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Uborka
A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?