Találat a #Étel-ital, #Zöldség-gyümölcs címkére
Tesztek
FOGYASZTÓ, KONYHA
FOGYASZTÓ, KONYHA
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, KONYHA
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
KONYHA
Mi fán terem? Medvehagyma
A kora tavasz jellegzetes erdei növénye az egyre kedveltebb medvehagyma. Lelőhelyein szinte szőnyegszerűen borítja a talajt. Élénk zöld, hosszúkás, fényes leveleiről, a körülötte terjengő fokhagymás illatról könnyen felismerhetjük.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Friss, egészséges, megbízható a járvány idején is – ezek a közösségi gazdaságok várják a tagokat 2021-ben
Aki friss, helyi bio minőségű élelmiszerhez akar jutni rendszeresen, közvetlenül a termelőtől, az most nézzen körül és csatlakozzon egy közösségi gazdasághoz! Hogy könnyebb legyen a választás, idén is összeraktuk a gazdaságok listáját, sőt, már térkép is segíti a választásotokat.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Amikor átadjuk a zöldségeket, nekünk az a heti ünnepnap – Esőleső Ökotanya
Szekeres Nikolett és Balogh Krisztán Ópusztaszeren közösségi gazdaságként gazdálkodnak, 60 szegedi családot, egy lelkes és aktív közösséget látnak el friss, bio zöldségekkel.
KONYHA
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.
KONYHA, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Már igényelhetjük az idei tájfajta magmintákat a tápiószelei génbankból
Február 3-ától a készlet erejéig elérhető az idei tavaszi vetésű tápiószelei génbanki magminták listája a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ weboldalán.
KONYHA
Mi fán terem? Burgonya
Cleopatra, Agata, Rózsa. Katica, Sarolta, Luca – mind-mind egy-egy burgonyafajta neve. Melyikből mit főzzünk, mitől egészséges?
FOGYASZTÓ, KONYHA
Iránból származó szennyezett mazsolát hívott vissza a Tesco
A Tesco-Global Zrt. szermaradvány miatt visszahívta és kivonta a forgalomból egyik saját márkás mazsola termékét.
KONYHA
Mi fán terem? Sárgarépa
Folyamatosan és olcsón kapható, közkedvelt zöldség, amit édeskés íze miatt nyersen is szívesen fogyasztunk. Termesztésével kezdő kertészek is bátran próbálkozhatnak.